ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο ThrakiSportS για τα έργα στη Θράκη, την επιχορήγηση στα σωματεία και τον ΑΟΞ

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την περιοδεία του στην Θράκη, την οποία κάλυψε σε όλες τις στάσεις της, είχε το ThrakiSportS.

Όπως είναι γνωστό, ο υφυπουργός Αθλητισμού για πρώτη φορά από την ανάληψη αυτής της θέσης επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στις Σάπες το βράδυ της ίδιας ημέρας και το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης, πριν πετάξει για Αθήνα.

Στην σύνομιλία μαζί του εστιάσαμε στις εντυπώσεις του από αυτήν την περιοδεία αλλά ρωτήσαμε και για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τοπικό και όχι μόνο αθλητισμό, όπως η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα την εποχή του κορονοϊού αλλά και η οικονομική ενίσχυση που έχει υποσχεθεί η πολιτεία απευθείας στα σωματεία που έχουν εγγραφεία στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο τέλος, αν και είχε ολοκληρωθει ο χρονος που είχαμε στην διάθεσή μας, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και μια ερώτηση για την πολύκροτη υπόθεση της Ξάνθης, με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που οδήγησε στην αφαίρεση βαθμών και εν τέλει στον υποβιβασμό της ομάδας…

Συνέντευξη στον Κώστα Βαργεμιτζίδη

Κύριε Αυγενάκη, πρώτη περιοδεία στην Θράκη με την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού μετά από 15 μήνες στην θέση αυτή. Τι αποκομίσατε;

Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την διοίκηση του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου αλλά και με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για τα θέματα των αθλητικών υποδομών της Περιφέρειας. Αυτός ήταν ο βασικός σκοπός της επίσκεψης, που ακολουθεί εκείνην που πραγματοποιήσαμε στην Θεσσαλονίκη, στο Καυτανζόγλειο, το Αλεξάνδρειο, τη Μίκρα, τα κολυμβητήρια, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Και οφείλω να πω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι ήταν μεγάλη η χαρά μου που βρέθηκα ξανά σε περιοχές όπως η Θράκη που ιδιαιτέρως αγαπώ και συνάντησα ξανά από κοντά πολύ καλούς φίλους, όπως ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, με τους οποίους έχω συνεργαστεί στενά τα προηγουμενα χρόνια με την ιδιότητα του γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τι φέρνει λοιπόν στους Θρακιώτες αυτή η επίσκεψή σας στο Πανθρακικό Στάδιο;

Καταρχήν, μετά από πολλά χρόνια τοποθετήθηκε διοίκηση στο Πανθρακικό Στάδιο, μια ομάδα δηλαδή που αποτελεί την προεκταση του υφυπουργείου Αθλητισμού. Και οφείλω να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά βρίσκονται στο Στάδιο, εργάζονται για την βελτίωσή του και είναι εκεί άμισθοι, προσφέροντας από τον προσωπικό τους χρόνο. Κάνουν δουλειά και το γνωρίζουν όλοι όσοι επισκέπτονται το Στάδιο, για αυτό και τους είμαι υπόχρεος προσωπικά, καθώς με προσωπικό κόστος και βαθύ εθελοντισμό αποτελούν την προεκταση των πυλώνων του υπουργείου μας στην περιοχή της Θράκης. Είμαι όμως διπλά χαρούμενος γιατί έχουμε για πρώτη φορά και κάποιους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, κάτι που δεν δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα, βασικό αίτημα της διοικήσεως του Πανθρακικού Σταδίου και της Περιφέρειας ήταν το τι θα κάνουμε με το ταρτάν. Είναι ένα έργο που χρειάζεται να τρέξει άμεσα και θα τρέξει καθώς είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι σύντομα, μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, ίσως και νωρίτερα, θα έχουμε την δημοπράτηση του έργου αυτού προϋπολογισμού 780.000 ευρώ.

Ο κόσμος μερικές φορές ανησυχεί και είναι δύσπιστος σε αυτές τις εξαγγελίες γιατί και στο παρελθόν έχουν ακουστεί πολλά και γίνονται λίγα με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα στην περίπτωση του Πανθρακικού Σταδίου τα γήπεδα του τένις…

Για το ταρτάν, μιλάμε για έργο που έχουν γίνει οι μελέτες και θα τρέξει άμεσα, όπως σας είπα προχωρούμε σε δημοπράτηση. Άρα δεν είναι λόγια αλλά έργα, πράξεις. Όσο για το τένις που αναφέρατε, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, θα πιέσουμε και θα τρέξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, νόμιμο πάντα, ώστε να εξελιχθεί. Ενημερώθηκα ότι έχει… βαλτώσει για μεγάλη περίοδο, με έναν εργολάβο που δεν φαίνεται να ενεργοποιείται όπως θα θέλαμε. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος των υπηρεσιών ή του ιδίου, αλλά πιστεύω ότι άλυτα προβλήματα δεν υπάρχουν και για αυτό θα επιδιώξουμε να δοθεί λύση και σε αυτό το ζήτημα το ταχύτερο δυνατό.

Υπάρχει και ένα αίτημα για κατασκευή κερκίδας, κάτι που θα διευκολύνει ενδεχομένως και τη φιλοξενία αγώνων…

Ειμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση με εντολή πρωθυπουργού να αξιοποιήσουμε με σωστό τρόπο και το τελευταιο ευρώ που έχουμε στην διάθεσή μας. Αντιλαμβάνομαι ότι η εγκατάσταση του Πανθρακικού Σταδίου θέλει και άλλη βοήθεια, καθώς ήταν παραμελημμένη για πολλά χρόνια, χωρίς καν διοίκηση και σήμερα ειναι προτεραιοτητα ολων να τρέξουμε γρήγορα να την εκσυγχρονήσουμε. Για αυτό συμφωνήσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της, την Αναπτυξιακή και τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να τρέξουν άμεσα μελέτες για την συντήρηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του συνόλου της επιφάνειας της έκτασης του Πανθρακικού Σταδίου, των κερκίδων που είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της αξιοποίησης του δεύτερου ποδοσφαιρικού γηπεδου που ειναι με χαλίκι. Αλλά και οτιδήποτε άλλο προκύψει στην πορεία, με την βοήθεια και του ΤΕΦΑΑ, για εγκαταστάσεις που δεν υπάρχουν ή μπορούν να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες σε άλλες περιοχές του νομού. Πάμε να κάνουμε ένα κόσμημα αθλητικό στο Πανθρακικό Στάδιο, που θα απαντήσει σε όλες τις αγωνίες και τις ανάγκες της περιοχής, αλλά συνάμα θα είναι μια υποδομή που θα ειναι σε θεση να διεδικήσει και διοργανώσεις σε συνεργασία με τις νέες διοικησεις στις αθλητικές ομοσπονδίες που θα εκλεγούν. Ο συνολικός χώρος του Πανθρακικού Σταδίου είναι ήδη ένα κόσμημα αθλητισμού αλλά θέλουμε να αποκτήσει ακόμα περισσότερο ζωή και να προσφέρει διεξόδους στις ομάδες, τα αθλητικά σωματεία αλλά και τους απλούς πολίτες, προσφέροντας ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

Υπάρχουν άλλα σημαντικά έργα πέραν του Πανθρακικού Σταδίου σε σχέση με τις υποδομές στην υπόλοιπη Θράκη, τα οποία συζητήσατε και μπορούμε να ανακοινώσουμε;

Βεβαίως. Εγώ ως πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού και ο Πρωθυπουργός, θέλουμε να ενισχύσουμε την ευρύτερη περιοχή και για αυτό θα υπάρξει άμεσα νέα συνάντηση όπου θα δουμε και έργα που πρέπει να προτάξουμε και στους άλλους νομούς της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πάντα σε συνεργασία με τον φίλο περιφερειάρχη Χρηστο Μέτιο και τους συνεργάτες του. Θέλουμε μέσα από συνέργειες με την αυτοδιοικηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να δούμε εργα να ωριμάζουν ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, στο οποίο προβλέπεται από τη νέα χρονιά ένα μεγάλο ποσό και για αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και την δημιουργια νέων. Είναι ένα έργο δύσκολο γιατί μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφοριας καλούμαστε να κάνουμε δουλειά, αλλά θα την κάνουμε.

Υπάρχει κάτι νεώτερο για το μείζον για την Αλεξανδρούπολη θέμα του νέου κλειστού της; Γιατί υπάρχουν εδώ και χρόνια, επί εποχής του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, δεσμευμένα περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν βλέπουμε το θέμα να προχωράει…

Ειχα σχετική ενημέρωση από τον καλό φίλο και άξιο αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Δεν μπορώ να μπω τώρα σε λεπτομέρειες αλλα το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε κινήσεις και θα ειμαστε σε θέση να πουμε συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ δεν γνώριζα το θέμα, τώρα ενημερώθηκα και τώρα δώσαμε τις προτεραιότητες για να τα βαλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Και ένα ευρω αναξιοποίητο ειναι μεγάλη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για εξασφαλισμένο τόσο μεγάλο ποσό για ένα κλειστό γυμναστήριο που από ό,τι μου ειπώθηκε, το έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή για την ανάπτυξη αθλημάτων όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χάντμπολ και όχι μόνο. Θα υπάρξει στενη συνεργασία και σε τεχνικό επίπεδο με την τεχνική διεύθυνση του υπουργείου για να βγουν γρήγορα οι μελέτες με πιο σύγχρονες προδιαγραφές που σημαινουν και μικρότερα κόστη, ώστε μετά να μπορέσουν να υπάρξουν ανακοινώσεις. Γενικά, πρώτα πρέπει να υπάρχουν μελέτες για να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ειμαστε της λογικής ότι ξέρουμε πρώτα τι λέμε, τι θέλουμε, τι κοστίζει, πόσο κοστιζει, από που μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Για αυτό έχουμε μελέτη για το ταρτάν του Πανθρακικού Σταδίου, το βάζουμε μπροστά. Το ίδιο λοιπόν θα συμβεί άμεσα και με τα υπόλοιπα θέματα.

Επισκεφθήκατε και τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ξεναγηθήκατε στους χώρους του…

Ναι και οφείλω να πω ότι έχω μείνει ενθουσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται, αλλά και από την προσοχή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Φαίνεται η δουλειά που κάνουν οι καθηγητές, οι υπάλληλοι αλλά και οι φοιτητές που σέβονται απόλυτα τους χώρους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουμε ένα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εξωστρεφές και στην τοπική κοινωνία και στη συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Οφείλω να το τονίσω και να δώσω τα εύσημα. Πρέπει να ειπωθεί και να πιστωθεί αυτό, γιατί σε άλλα πανεπιστημία δυστυχως δεν ισχύει. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τον πανεπιστημιακό αθλητισμό μέσα από ένα πλαίσιο που πρέπει συντομότατα να δημιουργηθεί, να ζυμωθεί, να προταθεί στη χώρα μας για να το χτίσουμε και να το ψηφίσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Οι πιο αρμόδιοι να το προτείνουν είναι αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό από την πλευρά της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Και για αυτόν τον λόγο συζήτησα και με τις πρυτανικές αρχές ότι εμείς θα θέλαμε να έχουμε μια ομάδα εργασίας με στελέχη που θα μας υποδείξει το ίδιο το πανεπιστήμιο ώστε να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα και ένα μόνιμο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των προπονητών αποφοίτων του…

Είναι προσωπική μου δέσμευση το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί με όποιο πολιτικό κόστος.Αυτή η χαοτική κατάσταση που υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό είναι κάτι που το ανέφερα στις συζητήσεις που είχαμε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Αλλά όπως σας ανέφερα, η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο πρεπει να είναι πολυεπίπεδη. Ήδη συζητήσαμε την δημιουργία ενός πλαισίου με στόχο τη λειτουργία Εργαστηρίου που θα προσφέρει γνώσεις, θα ανταλλάσσει πληροφορίες για θέματα προστασίας, αλλά κι αποκατάστασης των αθλητών.Δεν υπάρχουν καλύτεροι να το κάνουναπό αυτούς που ήδη έχουν εργαστήρια, ήδη έχουν ερευνητική ομάδα και ήδη βρίσκονται και εδώ. Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί και το καλύτερο θα είναι, όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, να καταφέρουμε να οργανώσουμε και προγράμματα φιλοξενίας, αλλά και να φιλοξενηθούν και σε άλλες εγκαταστάσεις αθλητές-φοιτητές του ΤΕΦΑΑ έτσι ώστε να ενισχύσουμε την εσωτερική μετακίνηση, την γνωριμία και την ενδυνάμωση των σχέσεων.

Μιλήσατε για την πανδημία. Ιδίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό οι παράγοντες «ματώνουν». Χωρίς κόσμο στα γήπεδα μοιραία δεν μπορούν να έχουν έσοδα από εισιτήρια, από διαφημίσεις ώστε να βγάλουν τα έξοδα. Υπάρχει ένα πλάνο για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα;

Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και για τον λόγο αυτό, αμέσως μετά την επιστροφή μου από την Θράκη στην Αθηνα, υπάρχει προγραμματισμένη μια σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με εκπροσώπους των μελών της Super League 1 για να επικαιροποιήσουμε το πλάνο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εφόσον μας ανάψει το πράσινο φως η υγειονομική επιτροπή. Αυτός ο σχεδιασμός, αυτό το εγχειρίδιο θα ειναι η βάση και για τα υπόλοιπα αθλήματα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν είναι εύκολο αλλά εκτιμώ ότι δεν θα είναι απαγορευτική για πολύ ακόμα η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα – και το διευκρινίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μελετημένα σε απόλυτη συνεννόση με τους ειδικούς υγειονομικους, τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια Επιτροπή. Ειναι δυσκολη περίοδος για όλους και ιδιαίτερα για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα παρουσίας των φιλάθλων τόσο για τους ίδιους τους φιλάθλους όσο και για τα ταμεία των ερασιτεχνικών κυρίως σωματείων. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε και νομίζω ότι το αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως αυτά έρχονται σε δευτερη μοίρα μπροστά στην υγεία των πολιτών.

Έχετε προαναγγείλει μια στήριξη των σωματείων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ξέρουμε τελικά ποια θα είναι αυτή;

Τα ερασιτεχνικά σωματεία όλων των κατηγοριών και όλων των αθλημάτων πρέπει να υποστηριχθούν και έχουμε βρει ένα ποσό 12 εκατομμυρίων ευρώ για να τα υποστηρίξουμε. Είναι καλό και χρήσιμο όμως αυτά τα χρήματα να δοθούν με διαφανή τρόπο σε όσα περισσότερα σωματεία τακτοποιηθούν νομικά. Για αυτό θέλουμε να είναι αναγνωρισμένα και να εγγραφούν στο μητρώο. Ήδη σημερα έχουν προεγγραφεί 5.200 σωματεία, όλων των αθλημάτων και περίπου 3.000 σωματεία έχουν ολοκληρώσει τον φάκελο τους και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις υπηρεσίες μας στα πρώτα 2.000 σωματεία. Το μητρώο παραμένει ανοιχτό, δεν κλείνει. Θέλουμε πολύ να είναι όσο περισσότερα τα ενεργά, νόμιμα και αναγνωρισμένα σωματεία διότι με αυτά εμείς συνομιλούμε. Σύμφωνα με τις διατάξεις που έχουμε περάσει, έχουν ένα εξάμηνο τα σωματεία να διευθετήσουν την υπαγωγή τους στο μητρώο διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μας αλλά ούτε και αυτές των Δήμων. Πρέπει με κάθε τρόπο να τακτοποιηθούν και να ξέρουν άπαντες, γονείς, αθλητές, παράγοντες, ποια είναι τα νόμιμα σε κάθε περιοχή ερασιτεχνικά σωματεία για κάθε άθλημα. Είναι η πρώτη φορά μετά από δωδεκα χρόνια που η πολιτεία αποφασίζει να ενισχύσει τα ερασιτεχνικά σωματεία απευθείας χωρίς ενδιάμεσους. Μας ενδιαφέρει γιατί τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελούν την βάση της αθλητικής μας πυραμίδας στην χώρα.

Ξέρουμε πότε αναμένεται να φτάσει στα ταμεία των σωματείων η βοήθεια αυτή; Γιατί με όσα συμβαίνουν με την πανδημία, για πολλά θα είναι μεγάλη οικονομική ανάσα – και την περιμένουν εδώ και αρκετούς μήνες…

Ειναι κάτι που θα είχε διευθετηθεί αν ειχαμε την βοήθεια των Ομοσπονδιών, που δυστυχώς δεν την είχαμε, διότι αντί να βοηθήσουν δημιουργούσαν περισσότερες δυσκολίες και αναφέρομαι στις μεγαλύτερες από αυτές. Τελικά μέσα από το νομοσχέδιο προέκυψε ότι εμείς στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε τον ρόλο των ερασιτεχνικών σωματείων. Δώσαμε το δικαίωμα ψήφου μόνο στα νόμιμα σωματεία και από την άλλη τους αναγνωρίζουμε ότι πρέπει αυτά μόνο να πάρουν τα χρήματα που εξασφαλίσαμε. Οπως σας ειπα, αν είχαν βοηθήσει οι Ομοσπονδίες θα είχαμε ηδη τελειώσει αλλά τελικά δεν έγινε έτσι. Πλέον όλα έχουν μπεί σε σωστό δρόμο και μένει να επιστρέψω στο υπουργείο στην Αθήνα και να τελειώσει η ΚΥΑ με κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών, να υπογραφεί από εμένα και τον κ. Σταϊκούρα, έτσι ώστε να προχωρήσει η κατανομή του πρώτου κύματος ενίσχυσης των σωματείων αυτών. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια απόφαση δύο, το πολύ τριών, εβδομάδων.

Αναφερθήκατε στις ομοσπονδίες, έρχονται εκλογές σε όλες, αλλά έχουν υπάρξει αντιδράσεις για τον νέο νόμο…

Ευχομαι ο νέος αθλητικός νομος να δωσει τη δυνατότητα και σε πολλούς άλλους που έχουν επιθυμια να προσφέρουν στα ενδότερα των διοικησεων των αθλητικών ομοσπονδιών να δουλέψουν, να απολαύσουν, να προσφέρουν. Θέλουμε πολύ περισσότερους αθλητικούς παράγοντες, καθαρό οξυγόνο σε όλες τις ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός στην χώρα μας εχει απίστευτες ικανότητες ανάπτυξης και υπάρχουν παράγοντες με μεράκι που προσπαθούν και αυτό το βλέπετε ιδιαίτερα εδώ στην Θράκη με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται. Μακάρι αυτοί οι παράγοντες να βρεθούν και στις Ομοσπονδίες.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν το υπουργείο μπορεί με κάποιον τρόπο να βοηθήσει ώστε να έρθουν Εθνικές Ομάδες στην Θράκη. Ο κόσμος στην περιοχή διψάει για κάτι τέτοιο…

Όλη η Ελλάδα θέλει να φιλοξενεί τις Εθνικές Ομάδες και καλά κάνει και η Θράκη και το θέλει και πρέπει να το επιδιώξει. Το είπα και στην σύσκεψη με τους παράγοντες της Περιφέρειας και του Πανθρακικού Σταδίου ότι είναι σημαντικό να παίρνουμε διοργανώσεις και να υπάρχει εξωστρέφεια αλλά αυτό προϋποθέτει να γινει μια ωραία διασπορά και αξιοποίηση όλων των εγκαταστάσεων και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Παράλληλα να υπάρχει και μια παρακίνηση έτσι ώστε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με όλα τα αθλήματα. Είναι καλό που έχουμε περιφερειάρχες συνεργάσιμους και ξεκινάω από τον Χρήστο Μέτιο, τον οποίο υπεραγαπάω, και αναγνωρίζω την άριστη δουλεία που κάνει σε όλα τα επίπεδα και πλέον και στον αθλητισμό. Για αυτό τον λόγο, με τις νέες διοικήσεις των ομοσπονδιών που θα προκύψουν από τις εκλογές που είναι μπροστά, είμαι βέβαιος ότι υπάρχει αυτή η διασπορά και θα υπάρξει η ικανοποίηση από όλες τις περιφέρεις της χώρας για διοργανώσεις διεθνούς, ευρωπαϊκού ή εθνικού επιπέδου. Ειδικά για την Θράκη, το ξεκαθαρίσαμε ότι θέλουμε να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε να έρθουν σημαντικές διοργανώσεις από διάφορα αθλήματα, κάτι που θα έπρεπε να ειναι προτεραιότητα. Και στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε και την προσπάθεια, για παράδειγμα, του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, ενός υγιούς σωματείου με ανθρώπους που έχουν μεράκι και εθελοντισμό, που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την διοργάνωση Πανευρωπαϊκών Αγώνων Ιστιοπλοΐας φέτος. Δυστυχως δεν έγινε η διοργάνωση λόγω της πανδημίας, πάει για του χρόνου το καλοκαίρι, αλλά εμείς θα ειμαστε εδω να στηρίξουμε με όσα μέσα χρειαστεί την προσπάθεια ώστε να έχει πολλαπλά οφέλη αυτή η διοργάνωση αλλά και οι επόμενες που είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν, για την τοπική κοινωνία.

Πριν κλείσουμε υπουργέ, δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε για την υπόθεση της Ξάνθης. Μερίδα οπαδών της ομάδας κατηγορεί εσάς προσωπικά για τον υποβιβασμό της. Τι τους απαντάτε;

Εγώ και τους φιλάθλους της Ξάνθης και όλης της Ελλάδας τους έχω στην καρδιά μου και τους αγαπώ…

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος