ΥΓΕΙΑ

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη χρόνια σκωληκοειδίτιδα: Που οφείλεται και πως εκδηλώνεται

Όπως ήδη θα γνωρίζεται η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένας μικρός, λεπτός σωλήνας ο οποίος, συνδέεται με το παχύ έντερο και χρησιμεύει ως «δεξαμενή» βακτηρίων.

Μάλιστα, όταν εκδηλώνεται στο σημείο φλεγμονή ή λοίμωξη τότε κάνουμε λόγο για σκωληκοειδίτιδα.

Ως χρόνια σκωληκοειδίτιδα χαρακτηρίζεται η μακρόχρονη φλεγμονή που εκδηλώνεται στη σκωληκοειδή απόφυση. Αν και σπάνια, είναι εξαιρετικά επίπονη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απειλητική για τη ζωή.

Η χρόνια σκωληκοειδίτιδα θεωρείται ότι αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 1,5% όλων των περιστατικών σκωληκοειδίτιδας. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια σκωληκοειδίτιδας που διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Η συνηθέστερη αιτία της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι η απόφραξη της σκωληκοειδούς απόφυσης.

​Άλλες πιθανές αιτίες είναι η συσσώρευση υπολειμμάτων κοπράνων (σοβαρή δυσκοιλιότητα), τα ασβεστοποιημένα υπολειμμάτων κοπράνων (πέτρες σκωληκοειδούς απόφυσης), ένας τραυματισμός στην κοιλιακή χώρα, καρκινικός όγκος, η διόγκωση λεμφαδένων/λεμφογαγγλίων, τα σκουλήκια στο έντερο, η ύπαρξη ξένου σώματος.

Δείτε με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται η χρόνια σκωληκοειδίτιδα:

1.Το πρώτο και πιο εμφανές σύμπτωμα της σκωληκοειδίτιδας είναι ο ήπιος πόνος χαμηλά και δεξιά στην κοιλιά. Ο πόνος μπορεί να «ακτινοβολεί» και προς τον αφαλό. Μπορεί επίσης να είναι το μοναδικό σύμπτωμα της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας.

  1. Πυρετός
  2. Αίσθημα κόπωσης και χαμηλά επίπεδα ενέργειας
  3. Πρήξιμο και ευαισθησία στην κοιλιά
  4. Ναυτία ή διάρροια
  5. Γενικευμένο αίσθημα κακουχίας

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος