ΥΓΕΙΑ

Παραμένουν 35 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜ-Θ

Σταθερή φαίνεται πως είναι η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, τις τελευταίες εβδομάδες, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να μην έχουν αυξηθεί καθόλου.

Όπως είχε επισημανθεί από τις 25/09 σε σχετικό ρεπορτάζ του XanthiNea.gr, η περιοχή αριθμεί 11 κρούσματα του ιού και μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα περιστατικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του XanthiNea.gr, την πρώτη θέση στις πιο επιβαρυμένες από τον ιό περιοχές διατηρεί ο Δήμος Τοπείρου, όπου εντοπίζονται πλέον συνολικά 7 κρούσματα ιού Δυτικού Νείλου, ενώ τα 6 εξ’ αυτών αφορούν ασθενείς με πιο σοβαρά συμπτώματα και επιπλοκές.

Ακολουθεί ο Δήμος Αβδήρων με 3 κρούσματα και ο Δήμος Ξάνθης που διατηρεί μόνο ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου προς το παρόν.

Στην γειτονική Κομοτηνή προστέθηκε ένα ακόμη κρούσμα του ιού, με την περιοχή να αριθμεί πλέον 11 κρούσματα ενώ ο Έβρος καταγράφει συνολικά 22 κρούσματα. Συγκεντρωτικά η Θράκη αριθμεί 24 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας η Καβάλα αριθμεί 6 κρούσματα και η Δράμα άλλα 5.

Συνολικά σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ αριθμεί 35 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταγραφή των αντίστοιχων περιστατικών στην περιοχή.

XanthiNea.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος