ΥΓΕΙΑ

Παυλάκης: Ούτε τις μάσκες θα πετάξουμε, ούτε ανοσία της αγέλης θα έχουμε το καλοκαίρι

Ενάντια σε οποιαδήποτε συζήτηση για άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, τάχθηκε ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης χαρακτηρίζοντας μάλιστα την όποια συζήτηση επ’ αυτού ως «ψευδοπρόβλημα».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης είπε χαρακτηριστικά πως ούτε τις μάσκες θα πετάξουμε, ούτε και ανοσία της αγέλης θα έχει αποκτήσει η κοινότητα μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως είπε δε, όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και η μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο. Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Παυλάκης για τον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι. «Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», επεσήμανε ο γιατρός – ερευνητής και χαρακτήρισε την άγνοια κακό σύμβουλο γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο.

Χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Δεν θα πρέπει πρόσθεσε να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη.

https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1129835/paulakis-oute-tis-maskes-tha-petaxoume-oute-anosia-tis-agelis-tha-ehoume-to-kalokairi/?utm_source=feedly

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος