ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη

Στη θλίψη βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς έγινε γνωστό πως η αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, η Κατερίνα Χέλμη πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας. Η Κατερίνα Χέλμη άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (16.4.2023).

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο Facebook: «Λίγο πριν τη Ανάσταση έφυγε από κοντά μας ή σημαντική και σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μας Κατερίνα Χέλμη.. Σπάνιος άνθρωπος, ευγενικός και κυρία σε όλα.. Αρχόντισσα.. Πως να ξεχάσουμε τις ερμηνείες της!!!

Αυτό το “φαρμακωθώ” που με τόσο πόνο ψυχής το είπε στην σπουδαία ταινία “Τα κόκκινα φανάρια” μένει για πάντα στις ψυχές μας…Κοντά στους νέους πάντα, εξαιρετική δασκάλα, πάντα με το πλατύ χαμόγελο της εξέφραζε την αγάπη της για μας …. Στην τελευταία πρεμιέρα της ταινίας μας “Η ζωγραφιά του Θεού” στο Ideal ήταν συγκινημένη.. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην τέχνη μας αγαπημένη μας “κυρία” Κατερίνα Χέλμη.. Καλό ταξίδι…».

Η Κατερίνα Χέλμη υπήρξε μια σπουδαία ηθοποιός, ενώ συχνά ενσάρκωνε το ρόλο της «κακιάς». Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς» αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι «Τα κόκκινα φανάρια».

Σε αυτή την ταινία είπε μία από τις πιο γνωστές φράσεις του ελληνικού κινηματογράφου: «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ».

Συμμετείχε σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Κατερίνα Χέλμη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της:

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος