ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Όζι Όσμπορν

Ο θρυλικός Όζι Οσμπορν των Black Sabbath πέθανε σε ηλικία 76 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θρυλικός Όζι  γνωστός και ως «Πρίγκιπας του Σκότους» ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στη heavy metal, πέθανε σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων μετά την αποχαιρετιστήρια συναυλία του με τους Black Sabbath «Back to the Beginning» στο Μπέρμιγχαμ.

Photo: X

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη που δεν μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις, ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Όζι Όσμπορν απεβίωσε σήμερα το πρωί. Ήταν με την οικογένειά του και περιτριγυρισμένος από αγάπη. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας αυτή τη στιγμή».

Ο Τζον Μάικλ Όσμπορν όπως ήταν το πλήρες όνομά του ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά μιας φτωχής οικογένειας από το Άστον. Πάλευε με τη δυσλεξία, άφησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών, έμπλεξε σε πολλές περιπέτειες και κάποια στιγμή φυλακίστηκε για διάρρηξη.

Afp

Ο Όζι Όσμπορν ήταν ένα μουσικό είδωλο, ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής των περίφημων Black Sabbath το 1968.

Το συγκρότημα ήταν πρωτοπόρο της heavy metal μουσικής, γράφοντας εμβληματικά κομμάτια όπως τα Paranoid, War Pigs και Iron Man.

Αφού εγκατέλειψε τους Black Sabbath το 1979 λόγω των αυξανόμενων εντάσεων με τα άλλα μέλη τους, ο Όσμπορν είχε μια μακρά σόλο μουσική καριέρα κυκλοφορώντας περισσότερα από δώδεκα άλμπουμ. Το ντεμπούτο της single καριέρας του έγινε ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του με το Crazy Train, που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του.

REUTERS

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Όσμπορν και η οικογένειά του θα γίνονταν αστέρες των reality show μετά την έναρξη των Osbournes. Το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε επίσης τη σύζυγό του Σάρον, την κόρη τους Κέλι και τον γιο τους Τζακ, παρουσίαζε τη χαοτική ζωή τους στο Λος Άντζελες.

Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το 2020 είχε ανακοινώσει πως πάσχει από Πάρκινσον.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Όσμπορν εισήχθη στο UK Music Hall of Fame και στο US Rock And Roll Hall Of Fame – δύο φορές και στα δύο, με τους Black Sabbath και ως σόλο καλλιτέχνης. Απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ, καθώς και στην Μπρόουντ Στριτ του Μπέρμιγχαμ και κέρδισε ένα βραβείο Ivor Novello πέντε βραβεία Grammy και 12 υποψηφιότητες.

Συγκινητικό το «αντίο» της μουσικής κοινότητας

Οι Βlack Sabbath σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν: «Όζι για πάντα» και δημοσίευσαν φωτογραφία του από την εμφάνιση του στο Μπέρμιγχαμ.

 

Οι Metallica ανάρτησαν φωτογραφία στον λογαριασμό του συγκροτήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύπωσης ως φόρο τιμής στο Όζι Όσμπορν. Στη φωτογραφία εμφανίζεται η μπάντα να είναι μαζί με τον θρύλο της heavy metal. Ένα emoji ραγισμένης καρδιάς συνοδεύει την ανάρτηση.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος