ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ήταν οι προϊστορικοί Έλληνες στην όψη – Η γυναίκα από τα Άβδηρα

Στοιχεία για τους προϊστορικούς Έλληνες, έρχονται στο φως σύμφωνα με έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς έμοιαζαν οι Έλληνες 11.000 χρόνια πριν. Πώς ήταν η όψη τους, τα χαρακτηριστικά τους, το ύψος τους;

Και επίσης, τι θα συνέβαινε αν νοσούσαν τότε από κορωνοϊό;

 

Τα χαρακτηριστικά τους

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες άντλησαν τις πληροφορίες τους από υλικό που προήλθε από σκελετούς που φυλάσσονται σε μουσεία αλλά και από συστηματικές ανασκαφές. Τα ευρήματα των επιστημόνων μέσω της ανάλυσης του αρχαίου DNA προσδιόρισαν επίσης το χρώμα των ματιών και του δέρματος αλλά και την προδιάθεση για ασθένειες όπως το πάρκισον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν σκούρα επιδερμίδα και χρώμα ματιών, ύψος περίπου 1,57 και τρέφονταν κατά κύριο λόγο με κρέας. Μάλιστα, οι περισσότεροι αν νοσούσαν από κορωνοϊό θα το περνούσαν βαριά.

 

Διαδραστικός τρόπος μάθησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι όλα τα ευρήματα είναι διαθέσιμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου οι επισκέπτες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και με διαδραστικό τρόπο.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, ενώ οι βιογραφίες των 10 ανθρώπων είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα biomuse.eu.

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ:

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος