ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς μπαίνουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο – Με πόσα χιλιόμετρα πρέπει να πηγαίνετε

Η κακοκαιρία Barbara είναι προ των πυλών με τους ειδικούς να προειδοποιούν για χιονοπτώσεις και ένα ερώτημα που απασχολεί ορισμένους οδηγούς, είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο αμάξι.

Αρχικά, ο οδηγός πρέπει να έχει σταθμευμένο το όχημα, είτε έξω στον χιονισμένο δρόμο, είτε κάπου με ομαλό οδόστρωμα, ώστε να μην σπάσουν οι αλυσίδες και οι τροχοί να είναι στην ευθεία.

Έπειτα, οι αντιολισθητικές πρέπει να απλωθούν στο έδαφος και μετά ο οδηγός περνάει το μεγάλο συρματόσχοινο πίσω από το ελαστικό. Τραβάει λοιπόν, τις δύο άκρες προς τα πάνω αγκαλιάζοντας με την αλυσίδα το ελαστικό και τις ενώνει στο σημείο επαφής. Έτσι, φέρνει όλα τα μέρη των αλυσίδων μπροστά, τεντώνει τα συρματόσχοινα και τα κουμπώνει. Στη συνέχεια, ο οδηγός μετακινεί το όχημα για μερικά μέτρα, για να πατηθούν οι αλυσίδες και μετά τις σφίγγει ξανά.

Επίσης, το όχημα με αντιολισθητικές δεν πρέπει να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 20 – 30 χλμ./ώρα, ενώ οι κινήσεις στο τιμόνι, το γκάζι και το φρένο δεν πρέπει να είναι απότομες.

Δείτε βίντεο με τη διαδικασία:

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος