LIFESTYLE

Πώς να φτιάξεις διαυγή παγάκια σαν κομμάτια κρύσταλλο!

Three melting ice cubes on glass table
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα παγάκια που σας σερβίρουν σε ένα ωραίο μπαρ ή εστιατόριο είναι “διάφανα”, αλλά εκείνα που φτιάχνετε στις παγοκύστες σας στο σπίτι βγαίνουν “θολά»;

Τα παγάκια κανονικά βγαίνουν όντως «θολά» και μοιάζουν άσπρα, επειδή τα αέρια που διαλύονται στο νερό παγιδεύονται και δημιουργούν μικροσκοπικές φυσαλίδες ή επειδή δεν πάγωσαν με τρόπο που δεν επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων κρυστάλλων.

Τα “θολά” παγάκια είναι πιο εύθραυστα και λιώνουν γρηγορότερα από τον καθαρό, διαυγή πάγο.

Πώς να φτιάξετε διαυγή παγάκια στο σπίτι

παγάκια1. Ξεκινήστε με ήδη αποσταγμένο νερό. Αν δεν έχετε, τότε αρκετά καλά αποτελέσματα έχει και το εμφιαλωμένο νερό.

παγάκια2. Βράστε το νερό ΔΥΟ φορές. Ο βρασμός αφαιρεί τις φυσαλίδες αέρα από το υγρό, επιτρέποντας στα μόρια του νερού να κολλήσουν ακόμη πιο σκληρά στην κατάψυξη.
Αφού βράσετε την πρώτη φορά, αφήστε το νερό να κρυώσει. Στη συνέχεια βράστε το ξανά.
Κρατήστε το νερό ψύξης καλυμμένο με καπάκι για να αποφύγετε τη συγκέντρωση σκόνης στην επιφάνεια.

παγάκια3. Ρίξτε το νερό στην παγοθήκη και καλύψτε την με ένα πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσουν σωματίδια στην επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το νερό να κρυώσει αρκετά προτού το ρίξετε στην παγοθήκη, ώστε να μην λιώσει το πλαστικό!

παγάκια4. Τοποθετήστε την παγοθήκη στην κατάψυξη. Αφήστε τη για λίγες ώρες για να παγώσει το νερό.

παγάκια5. Αυτό ήταν! Βγάλτε προσεκτικά τα πεντακάθαρα, διαυγή παγάκια σας και απολαύστε το ποτό ή το αναψυκτικό σας

https://www.iatropedia.gr/tips/pos-na-ftiakseis-diavgi-pagakia-san-kommatia-krystallo/132204/

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος