ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς θα κάνετε ασφαλή τον κήπο σας για το μωρό

Τα νήπια περνούν ώρες ολόκληρες εξερευνώντας τον χώρο και το σπίτι. Τώρα που οι πόρτες ανοίγουν και ο κήπος είναι το «στέκι» της οικογένειας, σιγουρευτείτε πως ο κήπος είναι ένας ασφαλής χώρος για το παιχνίδι και την «εξερεύνησή» του.

Αρχικά, σιγουρευτείτε πως δεν έχετε επικίνδυνα φυτά που το παιδί μπορεί να τραυματιστεί. Καυτερές πιπεριές, τριαντάφυλλα, μερικά είδη μανιταριών αλλά και κάποια είδη κρίνων είναι φυτά που πρέπει να προσέξετε και να προφυλάξετε το παιδί από αυτά.

Στη συνέχεια, σιγουρευτείτε πως το δάπεδο δεν έχει πουθενά ανωμαλίες ή μυτερές γωνίες που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα.

Λίγο μετά τα τρία χρόνια του, το παιδί έχει αναπτύξει την αντίληψή του και μπορεί να κυκλοφορεί με περισσότερο ασφάλεια, όμως μέχρι τότε χρειάζεται συνεχή επίβλεψη και να είναι το περιβάλλον όσο πιο προστατευμένο γίνεται. Έτσι, καλό είναι να μην έχετε τρεχούμενο νερό ή μέρη με νερό στον κήπο, όπως πχ. οι φουσκωτές πισίνες. Φυσικά, όταν το μωρό «περιηγείται» στον κήπο πρέπει να είστε συνεχώς μαζί του. Μπορείτε να παίξετε μαζί στην πισίνα ή να του δείχνετε τα φυτά, όμως μην το αφήσετε μόνο.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος