ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Επιστολή – Πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους κυλικειάρχες σχολικών κυλικείων της Ελλάδας, τα αξιότιμα εκλεγμένα σωματεία που μας εκπροσωπούν, την ομοσπονδία (Π.Ο.Κ.Δ.Ι.Σ.), τις λοιπές ομάδες και σελίδες του διαδικτύου που συσχετίζονται με τον κλάδο μας, τις οικογένειες μας.

Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, πέρασαν 6 πολύ δύσκολοι μήνες, γεμάτοι αγωνία και ανασφάλεια. Γεμάτοι «θα…» και «Περιμένουμε…» . Άνθρωποι απλοί, σηκώσαμε στις πλάτες μας, πρώτοι απ’ όλους,  όλη την ευθύνη, για την διασφάλιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από τα 19 πρώτα κρούσματα κι αγωνιστήκαμε με κάθε τρόπο να αντέξουμε με αξιοπρέπεια την κάθε νέα οδηγία των ειδικών που κρατούσε κλειστά τα μαγαζιά μας, σαν βόμβα υγειονομική! Τα σχολικά κυλικεία!

Διαχειριστήκαμε με σύνεση τις οικονομίες μας! Αντιμετωπίσαμε με υπομονή την καθημερινότητά μας! Ξοδέψαμε με φειδώ κάθε απόθεμα υπομονής για πρόνοια και μέτρα στήριξης βασισμένα στα έκτακτα μέτρα της χώρας, με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί και αρμόδιοι δεν μας πέρασαν ούτε στα ψιλά γράμματα. «Τα κυλικεία παραμένουν κλειστά» ξανά και ξανά! Τα 1.334 ευρώ που δεν πήραν όλοι οι συνάδελφοι, δεν επαρκούσαν ούτε για τις υποχρεώσεις προς Ε.Φ.Κ.Α. . Το επαγγελματικό χρέος που δημιουργήθηκε είναι δυσβάσταχτο και οι οικογένειες μας βιώνουν στιγμές πολύ δύσκολες!

Συνάδελφοι άφησαν τα μαγαζιά τους. Άλλοι δανείστηκαν. Άλλοι αρρώστησαν. Οικογένειες βιώνουν την κατάθλιψη. Γονείς που δυσκολεύονται να φέρουν φαγητό στα παιδιά τους… Στην Ελλάδα του 2020. Μια Ελλάδα, στην οποία εργαζόμασταν μέχρι πρότινος και προσφέραμε και ζούσαμε αξιοπρεπώς!

Πλησιάζει η μέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς κι εμείς ακόμη περιμένουμε! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σωματεία και απλοί επαγγελματίες, προσπαθήσαμε , τρέξαμε , μιλήσαμε σε αρμοδίους, καταθέσαμε υπομνήματα, μιλήσαμε δημόσια σε ΜΜΕ , ήρθαμε σε επαφή με βουλευτές από όλα τα κόμματα,  έγιναν προτάσεις στην βουλή… Απάντηση καμία. Δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή. Η αντιμετώπιση του κράτους, μας συσπείρωσε και μας οδηγεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο! Πρέπει να διεκδικήσουμε τα όσα δικαιούμαστε, με τον μοναδικό τρόπο που μας οδήγησαν οι αρμόδιοι φορείς!

Οι συνθήκες προστάζουν όλα τα σωματεία του κλάδου, καθώς και κάθε συνάδελφο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να γίνουμε μία φωνή την ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 17.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος! Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε ότι μας πήραν! Την εργασία μας και την αξιοπρέπειά μας!

 1. Την νομοθέτηση του ενός έτους παράτασης των συμβάσεων μας για όλο τον κλάδο. Ήταν για όλους μας μία ζημιογόνος χρονιά. Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις
 2.  Τα σχολικά γεύματα να περάσουν στα χέρια των άμεσα υγειονομικών υπευθύνων, που δεν είναι άλλοι παρά οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων. Η σίτιση των σχολείων πρέπει να γίνετε ως δεκατιανό και όχι ως μεσημεριανό. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται την ώρα λειτουργίας του σχολείου μέσω κυλικείων, με πιστοποιημένα προϊόντα, όπως συμβαίνει στα σχολεία της Κύπρου .
 3. Απαλλαγή Β δόσης μισθώματος, του σχολικού έτους 2019-2020 με απόφαση από την ΚΕΔΕ. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε βοήθεια την απαλλαγή 6 ημερών που αφαιρέθηκαν από την  Γ δόση. Την απαλλαγή «Β’ δόσης 2019-2020» θεωρούμε απαραίτητη, ως ελάχιστη βοήθεια για την καταστροφή εμπορευμάτων, την πληρωμή οφειλών προς  προμηθευτές και  βοήθεια για επανεφοδιασμό  την νέα σχολική χρονιά.  Επισημαίνουμε το μεγάλο ποσοστό απουσίας μαθητών, λόγω της έξαρσης Η1Ν1 κατά τους προηγούμενους μήνες. Τέλος, αυτά τα χρήματα τα χρησιμοποιήσαμε για να αντέξουμε όλο αυτό το διάστημα.
 4. Μείωση μισθώματος κατά 40% , για όλο τον κλάδο , για το σχολικό έτος 2020-2021, ως μέτρο αντιμετώπισης της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.
 5. Μείωση – Έκπτωση των ασφαλιστικών μας εισφορών ΕΦΚΑ για όλο το σχολικό έτος 2020-2021.
 6.  Νομοθετική τροποποίηση η οποία να χαρακτηρίζει το επάγγελμα μας «εποχικό».
 7. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για τον κλάδο σχολικών κυλικείων ο οποίος βάση σύμβασης χρεώνεται 189 ημέρες ετησίως, ενώ αντικειμενικά δεν ξεπερνάει τις  150 εργάσιμες ημέρες. Κατά το τρέχον σχολικό έτος δεν εργαστήκαμε ούτε 80.
 8. Τη διεύρυνση της λίστας των επιτρεπόμενων ειδών πώλησης των σχολικών κυλικείων. Αλλαγή των τιμών στην λίστα διατιμημένων προϊόντων αναλογικά με την αύξηση κόστους των πρώτων υλών.  Τιμές οι οποίες παραμένουν σταθερές τα τελευταία 7 έτη.
 9. Να υπάρξει ειδική μέριμνα παράτασης συμβάσεως,  σε περιπτώσεις όπου η σύμβαση μισθώματος σχολικού κυλικείου λήγει έως 3 έτη πριν την συνταξιοδότησή του μισθωτή .
 10. Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του μισθώματος σε σχέση με τις ημέρες και τις απουσίες των παιδιών και όχι με βάση τους εγγεγραμμένους μαθητές, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διότι υπάρχουν απουσίες για λόγους υγείας, προετοιμασίας πανελληνίων,  αναβολής στρατού. Πλέον θα απουσιάζουν παιδιά λόγω covid 19.
 11. Να παρθούν αυστηρά μέτρα κατά των delivery που μπαίνουν στα σχολεία.
 12. Επίσημη απάντηση με ημερομηνία έναρξης της επαναλειτουργίας μας, με προφανή αναμενόμενη ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου και προϋποθέσεις που να αντιστοιχούν στην αντικειμενική πραγματικότητα των συνθηκών, των ελληνικών σχολείων. Εάν όχι, παρακαλούμε για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση που να αιτιολογεί τους αποδεδειγμένους λόγους, για τους οποίους δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε!

Τα όσα ζητάμε, τα έχουμε πληρώσει , από τις ασφαλιστικές μας εισφορές και την φορολογία. Δεν ζητάμε από το κράτος να μας χαρίσει τίποτα! Είναι λίγα από τα όσα δικαιούμαστε. Ζητάμε αλλαγές που θα βοηθήσουν να αντέξουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται και να ανταπεξέλθουμε στις επαγγελματικές και προσωπικές μας υποχρεώσεις, μια χρονιά που προβλέπεται γεμάτη αντιξοότητες και δύσκολες στιγμές!

Στην παρούσα φάση, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τα όσα ζήσαμε. Οι συνθήκες προστάζουν να είμαστε όλοι εκεί με τα συνδικαλιστικά μας εκλεγμένα όργανα,  μπροστά και πάνω απ’ όλα μαζί! Με μία φωνή! Με ένα σύνθημα! Ανοιχτά σχολεία! Ανοιχτά κυλικεία ! Τώρα!

Με εκτίμηση

 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος