ΥΓΕΙΑ

Πως θα προστατευθείτε από πίεση, χοληστερόλη, διαβήτη, αρρυθμία – Οδηγίες γιατρών

Cover_final.indd
Εικονογραφημένος οδηγός, με συχνά ερωτήματα ασθενών και κατατοπιστικά γραφήματα, που υπογράφει ομάδα ιατρών. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να προστατεύσουν την καρδιά και τα αγγεία τους από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους.

Σε μία περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που οι λέξεις «κρούσματα», «μοριακός έλεγχος» και «καραντίνα» κυριαρχούν, επικίνδυνοι Συνήθεις Ύποπτοι για την Καρδιά και τα Αγγεία μας συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Ένα νέο βιβλίο μπορεί να μας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσουμε.

Οι σημαντικότεροι συνήθεις ύποπτοι που απειλούν την καρδιά και τα αγγεία, προκαλώντας εμφράγματα και εγκεφαλικά και κοστίζοντας χιλιάδες ζωές, είναι:

  • Πίεση
  • Χοληστερόλη
  • Κάπνισμα
  • Σακχαρώδης διαβήτης
  • Κολπική μαρμαρυγή

Παρότι συχνά αφήνουν «αποτυπώματα», ο έγκαιρος εντοπισμός τους είναι στοίχημα ζωής. Και αυτό διότι η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτων στη χώρα μας.

Οι εκδόσεις Εν Πλω, επιχειρώντας να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού,  παρουσιάζουν το βιβλίο «Συνήθεις Ύποπτοι της καρδιάς και των αγγείων». Οκτώ ιατροί-συγγραφείς, μέσα από κατανοητά κείμενα και με «όπλο» 42 μοναδικά σκίτσα του διεθνώς βραβευμένου Μιχάλη Κουντούρη, βοηθούν τον αναγνώστη να ανακαλύψει και να εξουδετερώσει τις απειλές αυτές.

Στο τέλος κάθε ενότητας, αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις ασθενών που απαντώνται από τους ιατρούς και εύληπτα infographics συνοψίζουν κάθε κεφάλαιο. Με αυτό τον τρόπο οι σελίδες του γίνονται ακόμη πιο ευανάγνωστες.

Το βιβλίο προορίζεται για όσους έχουν κάποιον παράγοντα κινδύνου ή θέλουν να προστατεύσουν την υγεία των δικών τους ανθρώπων. Ει μη τι άλλο, και στα καρδιαγγειακά νοσήματα η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη!

Μία πρωτοποριακή έκδοση, στην οποία η Ιατρική συνδιαλέγεται με το ευρύ κοινό, με δίαυλο επικοινωνίας την Τέχνη. Κυκλοφορεί στις 19 Οκτωβρίου 2020.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Συνήθεις Ύποπτοι της καρδιάς και των αγγείων

Συγγραφείς: Περικλής Γιόβας (συντονιστής), Τανιέλα Ρήγα, Στέλιος Τζέης, Παρασκευή Σάββαρη, Ουρανία Παπαζάχου, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, Σπύρος Γαρζώνης, Christian Schmied

Σκίτσα: Μιχάλης Κουντούρης

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα

Μέγεθος: 21*25

Αριθμός σελίδων: 104

ISBN: 978-960-619-066-7

Τιμή: 14 ευρώ

https://www.iatropedia.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος