ΔΙΑΦΟΡΑ

Ρωμαϊκή Κομοτηνή-Σαρκοφάγος και Μιλιάρια: Η εντυπωσιακή έκθεση στο προαύλειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο  στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής,  η έκθεση «Ρωμαϊκή Κομοτηνή: Σαρκοφάγος και Μιλιάρια».

Όπως διαβάσουμε σε ρεπορτάζ της Β. Μαχαίρα στην ertnews.gr, η   έκθεση ήδη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον  του κοινού, καθώς εισέρχεται μέσα στον προαύλειο χώρο του Μουσείου και περιεργάζεται με το βλέμμα του τη μεγάλη σαρκοφάγο, η οποία εμπεριέχει τους 12 άθλους του Ηρακλή. Σε κάποια σημεία ωστόσο, έχουν γίνει προσθετικές παρεμβάσεις από τους αρχαιολόγους, ενώ επίκειται και ψηφιακή απεικόνισή της  στο εσωτερικό του Μουσείου.

Τα μιλιάρια είναι οι οδοδείκτες της Ρωμαϊκής εποχής και πρόκειται για στύλους με πληροφορίες για τις χιλιομετρικές αποστάσεις της Αρχαίας Εγνατίας οδού.

Σύμφωνα με την Αρχαιολόγο-Νομισματολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Μαρίνας Τασακλάκη, έχουν τοποθετηθεί σταντ με πληροφορίες για το κοινό, που μπορεί να περιηγηθεί στην Έκθεση, η οποία θα  διαρκέσει όσο θα παραμείνει κλειστό το εσωτερικό κτίριο του Μουσείου για τις εργασίες επανέκθεσης των ευρημάτων του, που θα ξεκινήσει σε λίγο χρονικό διάστημα.

Πηγή+φωτος: ertnews.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος