ΥΓΕΙΑ

Σε έλλειψη τα εμβόλια στην Ροδόπη για ηλικίες 75-79

Σε έλλειψη βρίσκονται τα εμβόλια από χθες στην Ροδόπη.

Στα τρία εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής-πρώην ΙΚΑ- και στο Κέντρο Υγείας Σαππών, δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός εμβολιασμού στην πλατφόρμα για τις ηλικίες 75-79, αλλά και για τις υπόλοιπες που προηγήθηκαν, λόγω του ότι τελείωσε η παρτίδα των εμβολίων σε αυτή τη φάση.
Στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου εξακολουθούν να γίνονται εμβολιασμοί καθώς εκεί είναι για τις ηλικίες κάτω των 64 ετών της εταιρείας Άστρα-Ζένεκα και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και πρώτου Αντιπροέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρου Τσαπέκου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή, να μην πανικοβάλλεται και πως τις επόμενες μέρες θα προμηθευθεί η Χώρα μας με νέα παρτίδα εμβολίων. «Αυτό έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον προγραμματισμό που έχει κάνει», τόνισε ο κ. Τσαπέκος.

Σχολιάζοντας το θέμα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, έκανε λόγο για «απογύμνωση της κυβέρνησης και της ΕΕ, από τις επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα των εμβολιασμών».

«Καλώ την κυβέρνηση να ακούσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και να αποφύγει τους μικροκομματισμούς, για το ποιος το σκέφθηκε. Να βγούμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι ως Ελλάδα και να ζητήσουμε το σπάσιμο της πατέντας των εμβολίων από τις των εταιρείες… Αν δεν προχωρήσουν με τους ρυθμούς που πρέπει οι εμβολιασμοί, το 2021 θα είναι μια χαμένη χρονιά για την Οικονομία, τον Τουρισμό, τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.α.. Θα είναι μια ακόμη χρονιά χαμένη για όλους», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αραχωβίτης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος