ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε λίγο καιρό τοποθετείται το γλυπτό “Anatasis Delta” στη στροφή της παραλιακής Αλεξανδρούπολης

Σε λίγο καιρό θα τοποθετηθεί στη νέα του θέση το κόκκινο γλυπτό “Anatasis Delta” του Κωστή Γεωργίου το οποίο αναρτήθηκε το 2018 στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρούπολης.

Το νέο του σπίτι θα βρίσκεται στη στροφή της παραλιακής μετά το πάρκο της Αργούς, στη μικρή πράσινη πλατεία που πρόκειται να ονομαστεί είτε πλατεία Αργούς είτε πλατεία Anatasis Delta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «γλυπτό των 7 αιωρούμενων χορευτών» είχε προξενήσει αντιδράσεις και πριν από δύο χρόνια, κατά την ανάρτησή του, οι περισσότερες από τις οποίες έκαναν λόγο για ασυμβατότητα της μοντέρνας αισθητικής του με τα ήδη υπάρχοντα αγάλματα στον χώρο.

Εξάλλου, προ ολίγων μηνών, ο φακός του evros24 κατέγραψε και τις απόψεις πολλών Αλεξανδρουπολιτών για τη θέση του αγάλματος και νέους πιθανούς περιορισμούς. Πέρα από το ζήτημα αισθητικής, πολλοί Δημότες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση του αγάλματος τόσο κοντά στον χώρο όπου γίνεται η κατάθεση των στεφάνων κατά τις εθνικές και τοπικές εορτές.

Έτσι, η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε τη μετακίνησή του, με τη τσιμεντένια βάση να βρίσκεται ήδη έτοιμη να υποδεχτεί το γλυπτό.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος