ΥΓΕΙΑ

Στην Καβάλα το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Στις 25-26 Ιουνίου 2022, στο LUCY HOTEL στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης) και των Σερρών, με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με την ενεργή υποστήριξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών της περιοχής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το φαρμακείο του σήμερα και απευθύνεται τόσο στους φαρμακοποιούς από τους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα λάβουν χώρα:

• Στρογγυλό Τραπέζι για το «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», στο οποίο την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς, ενώ θα συμμετέχουν οι κ.κ.: Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ και γενικός γραμματέας ΠΦΣ, Κατερίνα Μπουρουτζόγλου, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Δράμας, Αθανάσιος Μαλάκης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Έβρου, Αναστάσιος Ταρενίδης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ξάνθης. Γουλδέν Χουσεΐν Ογλού, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ροδόπης, και Αναστάσης Ρόντσης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Σερρών.

Στη συζήτηση θα προεδρεύσει η κυρία Αναστασία Ρακιτζή, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Καβάλας.

• Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών με θέμα «Τακτικός έλεγχος συνταγών φαρμάκων». Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς και το θέμα θα παρουσιάσει το μέλος του Δ.Σ. ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης.

• Ενότητα με θέμα «Η meta εποχή του φαρμακείου», κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

– «Συμπράξει φαρμακείων» από τον κ. Αθανάσιο Γουβάλα, φαρμακοποιό MSc.

– «Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στη meta εποχή του φαρμακείου» από τον κ. Ηλία Δημητρέλλο, νομικό σύμβουλο Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

– «Πρόσφατες ευρωπαϊκές προοπτικές και προκλήσεις στον χώρο του φαρμακείου» από τον κ. Ανδρέα Βίτσο, φαρμακοποιό, πρόεδρο Φ.Σ. Ζακύνθου, σύμβουλο της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην PGEU.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα:

 • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη φαρμακευτική αγωγή: Προκλήσεις και προοπτικές για το φαρμακευτικό επάγγελμα.
 • Η Νανο-τεχνολογική πλατφόρμα και η μορφολογία των σύγχρονων και καινοτόμων εμβολίων.
 • iGEM MetaThess: Καινοτόμες προσεγγίσεις στη μοριακή διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.
 • Διαχειρίζομαι το τραύμα σύμφωνα με τις Εθνικές Συστάσεις.
 • Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη μετά-Covid εποχή. Ευκαιρίες και προκλήσεις.
 • Καθημερινός Πόνος και Φλεγμονή: Ο ρόλος των ΜΣΑΦ στην αντιμετώπισή τους.
 • Η θέση της νιμεσουλίδης στην αντιμετώπιση του οξέος πόνου.
 • Ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον χειρισμό συχνών παθολογικών καταστάσεων του πεπτικού συστήματος.
 • Hypertension Diabetes Corner – υπηρεσίες ενίσχυσης της συμμόρφωσης και συμβολής στη ρύθμιση για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.
 • Διατροφικά κενά στην καθημερινότητα των παιδιών και πώς μπορούν αυτά να καλυφθούν.
 • 8 χρόνια Kavala Medical Group.

Ακόμη, το Σάββατο, σε παράλληλη αίθουσα, θα πραγματοποιηθεί WORKSHOP «Η σύγχρονη τεχνολογία των νανο-εμβολίων. Περιπτωσιολογική μελέτη των νανο-εμβολίων εναντίον του ιού SARS-CoV-2» “CASE STUDY ON NANOVACCINES”, την επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, τακτικό μέλος, Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2018. Την εισαγωγική ομιλία με θέμα «Η λιποσωμιακή τεχνολογία στα συμπληρώματα διατροφής: κλινικές αποδείξεις» θα κάνει ο κ. Ηλίας Κατσόγιαννης, φαρμακοποιός, MSc.

Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας, επισκεφτείτε το www.panmakthrakiko.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος