ΔΙΑΦΟΡΑ

Στις 11 Απριλίου εορτασμός της 80ής επετείου της “Μάχης των Οχυρών”

Στις 6 Απριλίου 1941, πριν από 80 χρόνια, διεξήχθη η «Μάχη των Οχυρών», η μάχη του Ελληνικού Στρατού κατά των σιδηρόφρακτων και αριθμητικά υπέρτερων γερμανικών δυνάμεων, που εισέβαλαν στην πατρίδα μας.

Στις τέσσερις ημέρες που διήρκεσε η μάχη, οι υπερασπιστές των Οχυρών πολεμώντας με πείσμα και απαράμιλλη γενναιότητα προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στους Γερμανούς, οι οποίοι μη μπορώντας να τα καταλάβουν, τα παρέκαμψαν.

Κατά την παράδοση των Οχυρών, οι υπερασπιστές τους απέσπασαν τα συγχαρητήρια των αντιπάλων τους, για την ηρωική αντίστασή τους, ενώ τμήματα απέδιδαν τιμές .

Η μάχη δεν σταμάτησε εδώ, αλλά συνεχίσθηκε με την απαράμιλλη Εθνική Αντίσταση στα βουνά και τις πόλεις της Πατρίδας μας, με τους αγώνες στη θάλασσα και τους ουρανούς της Υφηλίου και στην Αφρική ενάντια στον Ιταλικό Φασισμό και τον Γερμανικό Ναζισμό.

Έτσι γράφτηκε με χρυσά γράμματα, άλλο ένα έπος στην ελληνική ιστορία και χρέος μας είναι να το τιμούμε με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα και συμμετοχή κάθε χρόνο.

Ο Εορτασμός της 80ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, στο Οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου από την 29η Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων – επισκεπτών στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού (COVID – 19).

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος