ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον εισαγγελέα καταγγελία από Ταξιλδάρη, Δημόγλου, Καλαρά, Κατσαρό και Ηρόδικο κατά Φουντουλάκη

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δύο αναφορές – καταγγελίες εναντίον της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και του πρόεδρου της, Γιώργου Φουντουλάκη.

Η πρώτη αφορά σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε η ΕΟΑΜ ΑμεΑ από την ΓΓΑ, κακοδιαχείριση, αλλά και απειλές, εκβιασμούς και λεκτική βία από τον πρόεδρο, ο οποίος εγκαλείται ακόμα και για πλαστογραφία εγγράφου.

Μεταξύ των καταγγελλόντων είναι ο Κομοτηναίος παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης, ο πρόεδρος του Ηρόδικου Κομοτηνής Ανδρέας Κατσαρός, η Καβαλιώτισσα παραολυμπιονίκης του στίβου Αλεξάνδρα Δημόγλου και ο αθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής Μάκης Καλαράς, παραολυμπιονίκης του στίβου αλλά και του σκι, από τους ελλάχιστους αθλητές παγκοσμίως που έχουν λάβει μέρος σε Θερινούς και Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Την καταγγελία υπογράφει ως σύλλογος και ο Ηρόδικος μαζί με αλλους δύο.

Ειδικότερα, στην καταγγελία που υποβλήθηκε στον υγυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και προωθήθηκε στην Εισαγγελία, προσκομίζονται έγγραφα και αναφέρονται απ’ ευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις συμβάσεων και παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται για τις δημόσιες συμβάσεις, χρηματοδότηση ΜΚΟ από τις εισροές των χορηγιών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πλείστα παραδείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς και κατάχρησης εξουσίας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Συμφωνα με το δελτίο Τύπου του υφυπουργείου Αθλητισμού, «την καταγγελία υπέβαλλαν 11 Παραολυμπιονίκες (Γεώργιος Καπελάκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Fernandes Chejon, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Αλέξανδρος Χελμούτ Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Ευθύμhς Καλαράς, Γιάννης Κωστάκης, Κώστας Καραούζας, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη), έξι Πρωταθλητές (Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Κωνσταντίνος Στυλιανάκης, Μιχάλης Λεμονής, Ιωάννης Ζάχος, Ιωάννης Κουκουλάκης, Φίλιππος Παπαδάκης) τρεις εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων ΑμεΑ (Μεγαλόνησος, Καστελλάνοι, Ηρόδικος) και ο προπονητής Ιπποκράτης Σκαντζάκης».

Η δεύτερη αναφορά υποβλήθηκε από τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ευάγγελο Λώνα, τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Ιωάννη Κωστάκη και την Αντωνία Δρακάκη (συνταξιούχο ΑμεΑ και μέλος συλλόγου ΑμεΑ) και σε αυτήν γίνεται λόγος για εκβιασμούς, λεκτική βία και εκφοβισμό, απευθείας αναθέσεις συμβάσεων χωρίς διενέργεια διαγωνισμού, διασπάθιση χρήματος κλπ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και νυν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που επιτέλους το θέμα παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη όπου δήλωσε βέβαιος ότι θα αποδειχθεί το νόμιμο των ενεργειών του, εκτίμησε ωστόσο ότι οι ρυθμοί της δικαιοσύνης είναι τέτοιοι που δεν θα μπορέσει να βρει δικαίωση πριν τις εκλογές στην Ομοσπονδίας. Στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ μίλησε και ο πρόεδρος του Ηρόδικου Ανδρέας Κατσαρός, υπερασπιζόμενος και με την δικηγορική του ιδιότητα την καταγγελία.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος