ΔΙΑΦΟΡΑ

«Σύμπραξη Προοπτικής» : Γονείς και μαθητές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση «πληρώνουν» την ανικανότητα και αδιαφορία του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της ταλαιπωρίας μαθητών και της ανησυχίας γονέων, σχετικά με την στέγαση τμημάτων του 12ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Δόθηκε προσωρινή λύση με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, διαθέτοντας ακόμη μία αίθουσα ώστε να μην συνωστίζονται 50 μαθητές σε ακατάλληλο χώρο.

Το ένα θέμα που προκύπτει είναι η καθυστέρηση παραλαβής των προκάτ, τα οποία έχουν προθεσμία να παραδοθούν έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Η ευθύνη όμως, για όλη αυτή την τραγική κατάσταση, σε σχέση με την έλλειψη σχολικής στέγης και τις επιλογές «προκάτ», ανήκει στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και τον Δήμαρχο.

Η έλλειψη σχολικής στέγης αναστέλλει την ποιοτικά παρεχόμενη εκπαίδευση, οι υπάρχουσες υποδομές καταρρέουν, ενώ δεν επετεύχθη και ο εξορθολογισμός των λειτουργικών εξόδων των εκπαιδευτηρίων.

Σήμερα, στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση μείζον ζήτημα αποτελεί η Σχολική Στέγη. Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ένδεια της περιοχής μας και την αναγκαστική επιλογή των προκατασκευασμένων αιθουσών, σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του μέτρου. Η διοίκηση του Δήμου τα τελευταία δέκα χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αξιοποίηση των χαρακτηρισμένων οικοπέδων που διαθέτουν οι σχολικές μονάδες του δήμου μας και δεν απορρόφησε ούτε ένα ευρώ για την ανέγερση σχολείων. Αντίθετα, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την αγαπημένη της τακτική, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, ενώ αποκλειστικά υπεύθυνη για την σχολική στέγη, είναι η ίδια.

Τα ερωτήματα που θέτει ο κος Γραβάνης Αντώνης και η «Σύμπραξη Προοπτικής» είναι απλά :

Γιατί ενώ υπάρχει οικόπεδο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και ανοιχτή πρόσκληση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια εδώ και πολλά χρόνια, δεν κατάφερε ο Δήμαρχος και η Διοίκηση να χτίσουν ένα νηπιαγωγείο;

Γιατί δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να αγοράσουν επιπλέον οικόπεδα, με το πολυδιαφημιζόμενο πλεόνασμα και να ωριμάσουν μελέτες για την ανέγερση σχολείων;

Η απάντηση είναι απλή: ανικανότητα, αδιαφορία και έλλειψη σχεδιασμού.

Δυστυχώς όμως το τίμημα καλούνται να πληρώσουν μαθητές και γονείς.

 

«Σύμπραξη Προοπτικής»

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος