ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των πληγέντων

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και την συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από τις πυρκαγιές,  πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Παυλίδης» στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, έγινε μια πρώτη αποτύπωση των ζημιών που κατέγραψαν τα δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας σε κατοικίες, καταστήματα, αγρο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε πυρόπληκτους οικισμούς. Επιπλέον, συζητήθηκε η υλοποίηση των μέτρων κρατικής αρωγής με τη δρομολόγηση των επόμενων βημάτων, στην κατεύθυνση της άμεσης στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Ροδόπη.

      

Σε τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, τόνισε μεταξύ άλλων «αυτές τις ώρες, η άμεση ανταπόκριση αποτελεί μείζον θέμα για τους συμπολίτες μας, για την Ασφάλεια τους και για να επανέλθουν το γρηγορότερο στην ομαλή καθημερινότητα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κρίσιμη κατάσταση. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματική και συντονισμένη δράση, με σκοπό την επαναφορά στην κανονικότητα».

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικού και Αθλητισμού ΠΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ  Βασίλης Δελησταμάτης, ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μαρωνείας-Σαπών Δημήτρης Μοσχάκης, η Διευθύντρια της Γενικής ΔΑΕΦΚ Κρατικής Αρωγής Πόπη Τετώρου, ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Κρατικής Αρωγής Νίκος Κολάτσος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος ΠΠ ΠΕ Ροδόπης Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΑΜΘ Λάμπρος Τσούργιαννης, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπηρεσιών  ΠΑΜΘ-Περιφερειακής Ενότητας και των ΟΤΑ της Ροδόπης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος