ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τα Πειραματικά Σχολεία για το έτος 2022-2023

Ενημερώνονται οι μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία της Πόλης μας (15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής) για τα εξής:

  • Από το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην πόλη μας Πειραματικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Σε όλη τη χώρα  λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και από το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργούν 120. Λειτουργεί τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα ποιοτικό, αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, με στόχο τη διάχυση των καλών πρακτικών σε όλα τα σχολεία της πόλης μας και γενικότερα σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Πειραματικό νηπιαγωγείο, στην Α τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, στην Α τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου και στην Α τάξη του Πειραματικού Λυκείου, έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση στον σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/services/pps/ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κλήρωσης για την εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ως τις 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Σας γνωρίζουμε επιπλέον ότι:

α) Οι απόφοιτοι του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

β) Οι απόφοιτοι του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 3ου Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

  • Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899
  • Πληροφορίες για τις προσφερόμενες θέσεις στην εισαγωγική τάξη κάθε Προτύπου ή Πειραματικού Σχολείου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://depps.minedu.gov.gr/?p=10996
  • Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ 07:00 π.μ. – 15:30 μ.μ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος