ΔΙΑΦΟΡΑ

Τοποθετήθηκαν οι μηχανές στον πύραυλο που θα στείλει ανθρώπους στον Άρη

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Super Heavy ενός πανίσχυρου πυραύλου με τον οποίο η Space X του Έλον Μασκ θέλει να φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια και την εξερεύνηση του Διαστήματος. Ο Super Heavy θα μεταφέρει το Starship, το διαστημόπλοιο που κατασκευάζει παράλληλα η Space X το οποίο προορίζεται για επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Ο Ελον Μασκ έχει ανακοινώσει ότι στόχος της εταιρείας του είναι πραγματοποιήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη σίγουρα εντός της δεκαετίας και αν είναι εφικτό εντός της προσεχούς πενταετίας.

Η Space X ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκαν στον Super Heavy 29 πολύ ισχυρές μηχανές και αναμένεται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες να τοποθετηθούν μερικές ακόμη ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη ισχύ για τις αποστολές που προορίζεται να εκτελεί. Η εταιρεία έδωσε μάλιστα και ορισμένες εικόνες από τον πύραυλο με τις νέες μηχανές του.

Αναμένεται τώρα η ανακοίνωση των ημερομηνιών των πρώτων δοκιμών του Super Heavy με τις νέες του δυνατότητες αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δώσει την σχετική άδεια η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Σε μια από αυτές τις δοκιμές θα πάρει μέρος και το Starship για να διαπιστωθεί αν πράγματι το ζευγάρι αυτό μπορεί να ταξιδέψει μαζί έξω από την Γη.

https://www.naftemporiki.gr/story/1757227/topothetithikan-oi-mixanes-ston-puraulo-pou-tha-steilei-anthropous-ston-ari

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος