ΥΓΕΙΑ

Τροφές για να ηρεμήσει το στομάχι

Όλοι έχουμε βιώσει στιγμές που νιώθουμε ναυτία και δυσπεψία στο στομάχι.

Οι πιο “συνήθεις ύποπτες” αιτίες που προκαλούν προβλήματα στο στομάχι είναι:

  • Αλκοόλ: Το αλκοόλ ερεθίζει τον γαστρεντερικό σωλήνα. Όσο περισσότερο πίνετε και όσο περισσότερο αλκοόλ έρθει σε επαφή με τον γαστρεντερικό σας σωλήνα, τόσο χειρότερα θα νιώσετε, ειδικά την επόμενη μέρα.
  • Άδειο στομάχι: Όταν περνάει πολύς χρόνος μεταξύ γευμάτων, το στομάχι σας εκκρίνει οξύ και το ph πέφτει, δημιουργώντας ένα πιο όξινο περιβάλλον. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία ή παλινδρόμηση.
  • Υπερβολική κατανάλωση φαγητού: Όταν το τρώτε πάρα πολύ, ο σφιγκτήρας μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου σας είναι πιο επιρρεπής σε χαλάρωση και άνοιγμα, επιτρέποντας στο περιεχόμενο να ανέβει προς τα πάνω.
  • Προβληματικά τρόφιμα: Οι ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, η μέντα και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν χαλάρωση και άνοιγμα αυτού του σφιγκτήρα (ειδικά αν κάποια από αυτά τα τρόφιμα τρώγονται στο ίδιο γεύμα).

Τρόφιμα που μπορούν να καταπραΰνουν το στομάχι

  • Τζίντζερ: Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φυσική θεραπεία. Το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει από τη ναυτία. Μπορείτε να μασήσετε τζίντζερ, ή να πιείτε τσάι τζίντζερ.
  • Μέντα: Μπορεί να σας βοηθήσει να μειωθεί το φούσκωμα μετά από ένα γεύμα. Έχει θετική επίδραση και για άλλα είδη πόνου στην κοιλιά. Πιείτε μια κούπα τσάι μέντας για ένα πιο ήρεμο στομάχι μετά το γεύμα. Αλλά εάν έχετε παλινδρόμηση μην το κάνετε, καθώς η μέντα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.
  • Γάλα: Αν και δεν είναι τόσο αλκαλικό, το γάλα είναι πιο κοντά στο ουδέτερο pH από πολλά τρόφιμα και ποτά. Μπορεί να καλύψει το στομάχι σας και να το ηρεμήσει. Το ασβέστιο που βρίσκεται στο γάλα είναι επίσης ένα ρυθμιστικό οξέος.
  • Γλυκόριζα: Η ρίζα γλυκόριζας περιέχει μια ένωση που κάνει τα κύτταρα του στομάχου να παράγουν περισσότερη βλέννα, η οποία χρησιμεύει ως προστατευτική επικάλυψη για το στομάχι. Μπορείτε να μασήσετε γλυκόριζα ή να πιείτε τσάι γλυκόριζας. Λάβετε υπόψη ότι η γλυκόριζα δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες ή άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Μαγειρική σόδα: Επειδή είναι αλκαλική, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του pH του στομάχου. Ανακατέψτε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας σε ένα φλιτζάνι νερό και πιείτε το για ανακούφιση.

Πηγή: https://blogs.webmd.com

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος