ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βρέθηκε η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα και βγαίνει στο σφυρί για πολλά εκατ. δολάρια

Το τρόπαιο που είχε απονεμηθεί στον Ντιέγκο Μαραντόνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και το οποίο είχε χαθεί υπό μυστήριες συνθήκες για δεκαετίες, αίφνης επανεμφανίστηκε και αναμένεται να πωληθεί για εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, τον επόμενο μήνα.

 

Πρόκειται για τη Χρυσή Μπάλα που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάθε Μουντιάλ, και η οποάι βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Aguttes στο Παρίσι στις 6 Ιουνίου.

Σημειωτέον ότι το 2022, η φανέλα του Μαραντόνα για το Μουντιάλ του 1986 είχε πωληθεί προς σχεδόν 9,3 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ ιστορικών αθλητικών ειδών για ενώ η μπάλα με την οποία είχε σημειωθεί το περίφημο γκολ με το «Χέρι του Θεού» στον προημιτελικό εναντίον της Αγγλίας πουλήθηκε για 2,4 εκατομμύρια δολάρια επίσης εκείνο το έτος.

Η ιστορία του τροπαίου της Χρυσής Μπάλας που απονεμήθηκε στον Μαραντόνα στο Παρίσι μετά το παγκόσμιο κύπελλο καλύπτεται από μυστήριο.

Κατά μίαν εκδοχή, εκλάπη από τη μαφία τα χρόνια που ο Μαραντόνα αγωνιζόταν για την ιταλική Νάπολι και στη συνέχεια μετετράπη σε… ράβδους χρυσού.

Μύθοι και θρύλοι

Άλλες εικασίες υπεστήριζαν ότι η Χρυσή Μπάλα χάθηκε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ ή θυσιάστηκε στον βωμό των πολλών χρεών του Μαραντόνα.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί το 1986 και όπως ήταν φυσικό ιστορίες, θρύλοι και μύθοι οργίασαν…

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών σε καμία από τις δύο βιογραφίες του Μαραντόνα δεν γίνεται λόγος για κλοπή του τροπαίου.

Η θεωρία της…τετηγμένης σε ράβδους χρυσού μπάλας, λόγω μαφίας θεωρείτο ούτω ή άλλως «παρατραβηγμένη», δεδομένου ότι το τρόπαιο, μια μικρή μπάλα ποδοσφαίρου είναι κατασκευασμένο από κράμα χρυσού-χαλκού.

Σημείωση: Το αντικείμενο αγοράστηκε σε μια δημοπρασία μαζί με πολλά άλλα τρόπαια, αν και ο ανώνυμος αγοραστής ουδέποτε φαίνεται να κατάλαβε ότι είχε στην κατοχή του τη Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα, εξήγησε ο διευθυντής του Οίκου Δημοπρασιών στο CNN.

Ο εν λόγω οίκος πάντως πραγματοποίησε σειρά ελέγχων –εξετάζοντας τα δεδομένα κατασκευής, τη χρονολόγηση, πιθανές ανωμαλίες, την πατίνα και την οξείδωση– για να επαληθεύσει τη γνησιότητα του τροπαίου, η οποία και διακριβώθηκε.

πηγή Ναυτεμπορική

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος