Αστυνομικά

46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κομοτηνή με μουσικό αφιέρωμα σε λαϊκά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και εθελοντική αιμοδοσία

46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κομοτηνή με μουσικό αφιέρωμα σε λαϊκά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και εθελοντική αιμοδοσία

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο άλσος Αγίας Παρασκευής (έναντι πρώην Νομαρχίας), έναρξη 20:00΄ πολιτική ομιλία από τον Διονύση Κλάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ

Μουσικό αφιέρωμα – συναυλία με τίτλο «Ο λαϊκός μας Θάνος Μικρούτσικος»

Από την «Ρόζα» και το «Πλανόδιο Τσίρκο» ως τον «Σταυρό του Νότου» θα ταξιδέψουμε με τις αξέχαστες μελωδίες του. Τα τραγούδια του άλλωστε συνεχίζουν να μας συντροφεύουν στον αγώνα που δίνουμε ώστε -όπως ο ίδιος ο Θάνος έλεγε- «να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο. Αφήνοντας ένα παράθυρο στο όνειρο, τότε μόνο θα φτιάξουμε μια κοινωνία που θα μπορεί να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Μια κοινωνία που ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα μπορεί να γράφει ποιήματα». Το μουσικό συγκρότημα που θα παρουσιάσει το αφιέρωμα πλαισιώνουν οι μουσικοί: Hasan Ovali (τραγούδι, μπουζούκι), Βαγγέλης Κοντόπουλος (μπάσο), Νικόλας Καλομοίρης (κιθάρες, μπουζούκι, τραγούδι), Φάνης Παπανικολάου (πιάνο, ακορντεόν), Μπάμπης Σιούτης (τύμπανα)

Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα είναι… αλλιώς!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση μας, για να προφυλάξουμε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Έτσι θα κάνουμε και στο Φεστιβάλ.

Η νεολαία και ο λαός μας συνολικότερα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
⦁ Αβεβαιότητα σε σχέση με την πανδημία καθώς ο λαός μας είναι απροστάτευτος μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης.

⦁ Σοβαρές εξελίξεις που αφορούν την όξυνση της προκλητικότητας απ’ την πλευρά της τουρκικής αστικής τάξης, την πρωτοφανή συγκέντρωση στην περιοχή μας πολεμικών πλοίων, τις συνεχείς εναέριες παραβιάσεις, που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου.
⦁ Σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάσταση πολλών νέων εργαζομένων, αν αναλογιστούμε κιόλας ότι στην καλοκαιρινή σεζόν βρήκε δουλειά ο ένας στους τέσσερις σε σχέση με πέρυσι και υπό πολύ χειρότερες συνθήκες (ωράριο, μισθός) και με την υγεία του να εκτίθεται σε πολλές περιπτώσεις.
Οι νέοι και οι νέες με τη συμμετοχή τους στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και στην πόλη μας μπορούν να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση που τους κουνάει το δάχτυλο για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Να στείλουν δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!

Η νεολαία δε φιμώνεται όσο κι αν θα το ήθελαν η κυβέρνηση και αυτοί που εξυπηρετεί! Φέτος απέδειξε ότι «…και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή»! Με την επιτυχία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τη φωνή αυτή θα τη δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», θα ακουστεί δυνατά!

Φέτος λόγω της κατάστασης στο φεστιβάλ θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την προφύλαξη της υγείας όσων θα παρευρεθούν. Πιο συγκεκριμένα:
⦁ Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
⦁ Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
⦁ Θα υπάρχουν αντισηπτικά στο χώρο του φεστιβάλ

Στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», η ΚΝΕ διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών,με σύνθημα
«Δίνουμε αίμα, “ανάσα” ζωής και αλληλεγγύης!».

Στην Κομοτηνή η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, τις ώρες 9.30-13.30, στη νοσοκομειακή υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

admin/komotini24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος