ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη. Είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις των Βουλευτών για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα, να ενημερωθεί και να προετοιμάσει τις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογήσει ο ίδιος προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση τους.

Κατά τη χρήσιμη αυτή συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής με τις προτάσεις που θα καταθέσει για την ανάπτυξη της Θράκης και αναγνώρισε τη συνεισφορά του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζοντας ότι ήταν μια δίκη του πρόταση που πρέπει να αξιοποιηθεί. Όλοι οι Βουλευτές παρουσίασαν θέματα των Νομών τους. Ειδικότερα για τη Ροδόπη ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης έθεσε κατά προτεραιότητα 5 ζητήματα:

1. Την επέκταση του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ της Ελληνικής Αστυνομίας εκτός από τον Έβρο και στη Ροδόπη, προκειμένου να στελεχωθεί με πληρότητα η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση με Ροδοπίτες και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ασφάλειας. Επίσης ευχαρίστησε για την πρόσφατη διαβεβαίωση που του έδωσε ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης ότι θα προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες με το κριτήριο της εντοπιότητας από το Ν.Ροδόπης για την πληρέστερη αντιμετώπιση του νέου κύματος παράνομων μεταναστών που παρακάμπτουν τον Έβρο και εισέρχονται από τη θάλασσα ή τη Βουλγαρία. Ο Ε. Στυλιανίδης μάλιστα ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να θέσει το θέμα στον Βούλγαρο Πρόεδρο με τον οποίο θα είχε συνάντηση αμέσως μετά.

2. Ζήτησε να υιοθετηθεί ταυτόχρονα η πρόταση του ΔΠΘ για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας Σχολής ανά πόλη της Θράκης με πρόκριμα το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή που συμπεριλαμβάνει πάνω από 400 θέσεις υποχρεωτικής παρακολούθησης. Ευχαρίστησε για τη συνεπή στάση του τον Κ. Μητσοτάκη στο θέμα της κατάργησης της 4ης Νομικής και ζήτησε να επισπεύσθεί η κοινή απόφαση για τα νέα τμήματα.

3. Επέμεινε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στην ταχεία ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της σχετικής μελέτης για το φράγμα του Ιάσμου, εξηγώντας ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα αρδεύσεις 500.000 στρέμματα γλιτώνοντας τα από την υφαλμύρωση που επεκτείνεται στον υδροφόρο ορίζοντα λόγω των 5000 γεωτρήσεων που φτάνουν ήδη στα 250 μέτρα βάθος κατά μέσο όρο. Το έργο δεν είναι ακριβό αν σκεφθούμε από τι ζημιά προστατεύει τον θρακιώτικο κάμπο και τι οφέλη εγγυάται στους αγρότες μας. Πρέπει να επισπεύσουμε.

4. Διεκδίκησε τη μείωση των ετών διαμονής στην Ελλάδα για την συνταξιοδότηση των Παλινοστούντων Ποντίων από τα 40 στα 30 χρόνια, διότι όπως τόνισε οι περισσότεροι ήλθαν μετά το 1990. «Στηρίξτε τους κύριε πρόεδρε» είπε ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να ρυθμιστούν τα στεγαστικά τους δάνεια για να μη χάσουν τα σπίτια που τους δώσαμε και να αποκατασταθούν τα χαμηλά προνοιακά επιδόματα που δίναμε στους ανασφάλιστους γέροντες για να αγοράζουν τα φάρμακα τους. Ο Πρωθυπουργός είπε πως είναι ενήμερος για το θέμα και το παρακολουθεί.

5. Ζήτησε να ξαναδημιουργηθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης από την Δράμα και την Ξάνθη μέχρι το Ορμένιο, όπως ξεκίνησε το 2009 και να ηλεκτροδοτηθεί, προκειμένου να εννιαιοποιηθούν οι τοπικές αγορές και να αρθεί το αίσθημα απομόνωσης, να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κύριε Πρόεδρε είναι τιμητικό για μας να σας υποδεχόμαστε τόσο συχνά στη Θράκη. Είναι όμως παράλληλα και ανταποδοτικό, διότι έχει καταγράφει ότι η άνοδος σας συνδέεται πάντοτε με την προώθηση ή την επίλυση κάποιων χρονίων ζητημάτων. Γι’ αυτό σας ενημερώνουμε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας που εκφράστηκε και με τη διευθέτηση της 10ετούς εκκρεμότητας του 12% που όπως γνωρίζετε συνεργαζόμαστε για να λυθεί τις επόμενες μέρες».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος