ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου, πρωτεργάτης του αγώνα κατά των χρυσωρυχείων

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, μια εμβληματική μορφή του αγώνα κατά των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική, στη Θράκη και όχι μόνο.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και από το 1998 πρωτοστάτησε στα κινήματα κατά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Έτσι τον γνώρισαν και οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και ο θάνατός του, σήμερα το απόγευμα, σκόρπισε θλίψη.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ήταν πολιτικός μηχανικός και υπήρξε η ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Ρομπέν των… Σκουριών που είχε αναλάβει να σώσει τον πληθυσμό από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Ιουλίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με ομόφωνη απόφασή του ανακήρυξε τον Τόλη Παπαγεωργίου σε Επίτιμο Δημότη της πόλης, αναγνωρίζοντας την πολυετή συμβολή του στον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, τον αποχαιρετούμε με το σήμα της νίκης, και την υπόσχεση των αγώνων για τον τερματισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως ακριβώς επιθυμούσε.

Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Τόλη…

Με πληροφορίες από inkomotini.news

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2020/09/blog-post_56.html#ixzz6YhesPcxo
Alexandroupoli Online

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος