ΔΙΑΦΟΡΑ

H Leica παρουσιάζει την Q camera της επόμενης γενιάς

Με υψηλή αισθητική και χαρακτηριστικό σχεδιασμό, η Leica Q2 Monochrom ετοιμάζεται για νέες φωτογραφικές εξορμήσεις.

Η φιλοσοφία της Leica για το νέο της μοντέλο είναι να δημιουργήσει μία νέα φωτογραφική μηχανή που θα μπορεί να βρίσκεται στο χέρι είτε του επαγγελματία, είτε του ερασιτέχνη φωτογράφου κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκεται, έτσι ώστε να μπορεί να απαθανατίζει στιγμές και χρώματα. Επόμενο είναι να γίνεται λόγος, λοιπόν, για μία κάμερα σε συμπαγείς διαστάσεις που να μπορεί να δεχτεί διαφορετικούς φακούς, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Ο αισθητήρας της νέας κάμερας είναι στα 47 Megapixel, ενώ το δυναμικό εύρος του έχει 13 δυναμικά στάδια, μαζί με ειδικές τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν τον θόρυβο, όταν επιλέγει κανείς να φωτογραφίσει σε πολύ χαμηλό φωτισμό, άρα αυξάνει κατά πολύ την ευαισθησία. Το ISO στο συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να φτάνει έως και το 100.000.

Εάν γίνει επιλογή της μορφής RAW στις εικόνες που θα προκύψουν και όχι το καθιερωμένο JPG, ο φωτογράφος μπορεί να κόψει επιμέρους τμήματα της εικόνας έτσι, ώστε να κρατήσει το σημείο που θέλει, κάτι που γίνεται εφικτό με τα 47 Megapixel. Μαζί με όλα τα παραπάνω, προσφέρεται και η δυνατότητα λήψης συνεχόμενων εικόνων με ρυθμό 10 καρέ το δευτερόλεπτο.

Επειδή εδώ γίνεται λόγος για μία Leica, εκτός από το ψηφιακό σύστημα αυτόματης εστίασης, το οποίο παρουσιάζει, μάλιστα, ιδιαίτερη ακρίβεια, υπάρχει και το αντίστοιχο σύστημα χειροκίνητης εστίασης, κάτι που θα εκτιμήσουν δεόντως οι καλά γνωρίζοντες την τέχνη της φωτογραφίας. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού σκόπευτρου της μηχανής, μπορεί κανείς να προχωρήσει στη βέλτιστη εστίαση του αντικειμένου της φωτογράφισης.

Από το συνολικό πακέτο δεν θα μπορούσε να λείπει και η δυνατότητα της λήψης κινούμενης εικόνας σε ανάλυση 4Κ σε 30 ή 24 καρέ το δευτερόλεπτο, ή σε ανάλυση Full HD και σε συχνότητα 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Εννοείται ότι το κόστος κτήσης της Leica Q2 Monochrom είναι αρκετά αυξημένο, επομένως απευθύνεται σε λίγους και… τυχερούς.

naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος