ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗƩ ƩΤΥΛΙΑΝΙΔΗƩ σε ΕΠΙƩΤΗΜΟΝΙΚΟ ƩΥΝΕΔΡΙΟ στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ το ΕΡΓΟ του ΘΡΑΚΑ ΗΓΕΤΗ των ΠΟΝΤΙΩΝ: «Ο ΑΡΧΙΕΠΙƩΚΟΠΟƩ ΧΡΥƩΑΝΘΟƩ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙƩΜΟΥ»

Ʃε Επιστηµονικό Ʃυνέδριο που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωµαρίου υπό την αιγίδα της Ιεράς Ʃυνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας µίλησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νοµικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου της Κύπρου, Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Δρ. Ευριπίδης Ʃτ. Ʃτυλιανίδης εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Θέµα του Ʃυνεδρίου, στο οποίο συµµετείχαν διακεκριµένοι ιεράρχες και επιστήµονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν : «Μικρασία: Αλησµόνητη Πατρίδα – Γη Αγίων».

Το συνέδριο διοργανώθηκε επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το θέµα που ειδικώς ανέπτυξε ο Ευριπίδης Ʃτ. Ʃτυλιανίδης ήταν «Ο από Τραπεζούντος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος, ο πνευµατικός Ηγέτης που πρωτοστάτησε σε όλους τους εθνικούς αγώνες».

Το παρόν έδωσαν οι τοπικές αρχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και πολίτες της Μυτιλήνης. Η προσπάθεια το τελευταίο διάστηµα του Θρακιώτη πολιτικού και επιστήµονα είναι να αναδείξει µε οµιλίες και παρεµβάσεις πανελληνίως και διεθνώς διακεκριµένες µορφές που ταυτίζονται µε τη Θράκη και αναδεικνύουν τη συµβολή της στην εθνική ιστορία και στον πολιτισµό.

Είναι χαρακτηριστικός ως προς αυτή την επιδίωξη, ο επίλογος της οµιλίας του Ευριπίδη Ʃτυλιανίδη ο οποίος τόνισε:

«Η ιστορία του Θράκα Ιεράρχη και ηγέτη των Ποντίων, του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου, αποδεικνύει ότι τα πάθη, οι ιδεοληψίες και ο διχασµός των Ελλήνων για ακόµα µια φορά στην ιστορία µας,

δεν τους επέτρεψαν να αναγνωρίσουν µορφές που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα.

Ωστόσο η πραγµατική ιστορία δε γράφεται από διατεταγµένους κονδυλοφόρους, αλλά από τη ζωή και κυρίως από τους ίδιους τους λαούς.

Σήµερα λοιπόν ο Προσφυγικός, ο Ποντιακός, ο Θρακικός, όλος ο Ελληνισµός γονατίζει µε σεβασµό µπροστά στο µέγεθος τέτοιων εθνικών µορφών, όπως ο Τραπεζούντος Χρύσανθος.

Εµπνέεται από το παράδειγµά τους, διότι συνειδητοποιεί ιστορικά ότι η σωτηρία του Αιγαίου, του Πόντου, της Κύπρου, της Θράκης, της Μακεδονίας, η σωτηρία της Ελλάδας ολάκερης είναι υπόθεση τις

περισσότερες φορές ενός και µόνο ανθρώπου.

Είναι δική σου υπόθεση».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος