Αστυνομικά

ΑΜΘ: 1.083 έλεγχοι και 42 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής»

Συνολικά 1.083 ελέγχους και 42 παραβάσεις σε οδηγούς και επιβάτες δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα) κατέγραψαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους».

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 27 Οκτωβρίου έως και 2 Νοεμβρίου 2025, με στόχο τη σταδιακή και καθολική συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. σχετικά με την υποχρέωση χρήσης προστατευτικού κράνους.

Κατά τη διάρκεια των στοχευμένων ελέγχων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, διαπιστώθηκαν:

  • 30 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων
  • 4 παραβάσεις σε επιβάτες δικύκλων
  • 8 παραβάσεις σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ροδόπης και Καβάλας πραγματοποίησαν ομιλίες για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει πως η χρήση κράνους μειώνει δραστικά τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους συνεπιβάτες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αμείωτη ένταση, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος