ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο για 11η συνεχόμενη χρονιά

Η ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre  Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο,  Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα   Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Θα προβληθούν τρεις ταινίες :

1.La vaquilla  –O μικρός ταύρος (1985) Κωμωδία  (122’)

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου και διηγείται την ιστορία πέντε δημοκρατικών που αναλαμβάνουν να εισχωρήσουν στο διπλανό χωριό, το οποίο βρίσκεται στη ζώνη που ελέγχουν οι εθνικόφρονες οπαδοί του Φράνκο. Το σχέδιο είναι, κατά τη διάρκεια μιας τοπικής γιορτής, να κλέψουν ένα ταύρο, με σκοπό να τους χαλάσουν το γλέντι

Χρησιμοποιώντας με ευρηματικότητα και πρωτοτυπία τις φόρμες της γκροτέσκ κωμωδίας και της καυστικής σάτιρας, με τραγελαφικές και απρόβλεπτες καταστάσεις, ο σπουδαίος Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα, σχολιάζει με κατάμαυρο χιούμορ το κοινωνικό γίγνεσθαι και τις ατομικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, σε μια σκοτεινή για την Ισπανία εποχή. Ο Μικρός ταύρος/ La vaquilla είναι μια ξεκαρδιστική ματιά πάνω στην τρέλα της διαμάχης δημοκρατικών-φρανκιστών, η οποία όμως ταυτόχρονα καταφέρνει, μέσα απ’ αυτό το ειρωνικό αλλά με πικρό κατακάθι βλέμμα, να θίξει καίρια, σοβαρά πολιτικά ζητήματα και να καταγράψει την ατομική σύγχυση και τον γενικότερο κοινωνικό αποπροσανατολισμό μιας χώρας σε κατάσταση εμφύλιου σπαραγμού.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

2.Maria y los demas -Η Μαρία και οι άλλοι (2016) Κομεντί (92’)

Από τότε που πέθανε η μάνα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Είναι υπεύθυνη και ελέγχει τα πάντα, υπήρξε πάντα ο πυλώνας της οικογένειας και νοιώθει περήφανη γι’ αυτό. Έτσι, όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να τολμήσει να ζήσει τη δική της ζωή.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 7 ΕΤΩΝ

3.No se decir adios-Δεν ξέρω να λέω αντίο  (2017) Δράμα (97’)

Η Κάρλα λαμβάνει μια απροσδόκητη κλήση από την αδελφή της Μπλάνκα. Ο πατέρας τους, ο Χοσέ Λουίς (Juan Diego), με τον οποίο δεν έχει μιλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον οποίο έχει μια περίπλοκη σχέση, βρίσκεται σε τελικό στάδιο από ασθένεια. Την ίδια μέρα, παίρνει πτήση για την Αλμερία και ταξιδεύει στη μικρή του πόλη για να τον συναντήσει, στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας, στο οποίο ζει η αδελφή της με την οικογένειά της. Παρόλο που οι γιατροί του δίνουν λίγους μήνες ζωής, η Κάρλα αρνείται να το αποδεχτεί και, ενάντια στη γνώμη όλων, αποφασίζει να τον μεταφέρει στη Βαρκελώνη για να τον θεραπεύσουν εκεί. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ενάντια στο χρόνο στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από μια πραγματικότητα που κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί για να ανακτήσει όλο τον χαμένο χρόνο.
Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές:

  • Πριν από κάθε προβολή θα απολυμαίνονται τα καθίσματα
  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εφόσον ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός θα υπάρχει στην είσοδο κυτίο ενίσχυσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ Διάτορος. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΑΔΑΑ -Σύλλογος για παιδιά και ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό και Asperger.
  • Το ταμείο θα ανοίγει στις 8 το βράδυ, για την προμήθεια του εισιτηρίου ατελώς σε όλους τους θεατές.
  • Ο χώρος του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες χαρακτηρίζεται ως Μεικτός που σημαίνει πως η μόνη υποχρέωση είναι αυτή της χρήσης μη ιατρικής μάσκας από την είσοδο έως και την έξοδο του θεατή από τον χώρο του σινεμά
  • Η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην σκάλα. Παρακαλούμε το ίδιο να γίνεται και κατά την έξοδο των θεατών ανά σειρά και από τις τρεις εξόδους του θεάτρου και ύστερα από τις οδηγίες που θα δίνονται από το προσωπικό του θεάτρου λίγο πριν την έναρξη της προβολής.
  • Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές παρακαλούμε να αφήνετε δύο καθίσματα κενά από τη διπλανή παρέα. Θα συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ δε θα γίνεται διάλειμμα στις προβολές για αποφυγή συνωστισμού στο αναψυκτήριο
  • Όλα τα παραπάνω δύναται να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες

ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος