ΔΙΕΘΝΗ

Αγώνας έλκηθρου με σκυλιά στην Αλάσκα

Το 49ο Iditarod Trail Sled Dog Race, ο θρυλικός αγώνας έλκηθρου με σκυλιά – κυρίως χάσκι – της Αλάσκας, άρχισε σήμερα 7 Μαρτίου παρά τον κορωνοϊό.

Η διαδρομή, η οποία συνήθως είναι σχεδόν 1.000 μίλια, έχει τροποποιηθεί για να αποφευχθούν οι επαφές με κατοίκους στις κοινότητες και θα είναι περίπου 100 μίλια μικρότερη.

REUTERS/YERETH ROSEN

Μειωμένος και ο αριθμός των 47 οδηγών ελκύθρων που περιλαμβάνει 13 γυναίκες και 12 αρχάριους. Αφετηρία το Γουίλοου, περίπου 75 μίλια έξω από το Άνκορατζ, με πρόσβαση μόνο για τους αγωνιζόμενους και το βασικό προσωπικό. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τον αγώνα μόνο σε οθόνες υπολογιστών και smartphone.

REUTERS/NATHANIEL WILDER

Ο τερματισμός επίσης δεν θα είναι στην πόλη Νομ, όπως συνήθως. Η διαδρομή φέτος θα περνάει από ακατοίκητες περιοχές στο βουνό και ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο και θα επιστρέφει πίσω στη γραμμή εκκίνησης στον παγωμένο ποταμό Ντέσκα στο Γουίλιου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της προηγούμενης από τον αγώνα ημέρας, όπου μαζεύονταν οι οπαδοί του Iditarod στην περιοχή της μεγαλύτερης πόλης της Αλάσκας.

naftempoirkigr με πληροφορίες Reuters

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος