ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, δίνουν ραντεβού οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα δικαιώματα και την κατανομή των βοσκοτόπων.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να γίνει εκ νέου υπολογισμός και νέα κατανομή για να διορθωθούν οι αδικίες, τόνισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

Όπως εξήγησε «άνθρωποι που έρχονταν από το πουθενά έβρισκαν τον Νίκο Δημόπουλο, τους έκανε ένα εικονικό ενοικιαστήριο για μία έκταση μέσω κάποιων που ήταν στο κόλπο ή μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ που έβλεπαν ότι δεν είχε δηλωθεί πουθενά. Με αυτή την έκταση τους έκαναν ένα ενοικιαστήριο ακόμα και σφραγισμένο από την εφορία

Η εφορία δεν κοιτάζει εάν έχεις ιδιοκτησία, βλέπει εάν υπάρχει ενοικιαστήριο. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κοιτάζει εάν υπάρχει ενοικιαστήριο. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφερναν να παίρνουν από το εθνικό απόθεμα, από εκεί που πρέπει να παίρνουν οι καινούριοι, τεράστια ποσά για τεράστιες εκτάσεις. Για 1.000, 2.000, 5.000 στρέμματα και μάλιστα για αρκετά χρόνια».

Ν. Δημόπουλος: «Τεράστιες κομπίνες δεν τις ακούμε πουθενά»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκο Δημόπουλο το 2020 από τα 32 εκ του εθνικού αποθέματος που δόθηκαν από τα βοσκοτόπια, δηλαδή τους νέους κτηνοτρόφους που στο ξεκίνημα τους λαμβάνουν επιδοτήσεις, τα 26,5 εκ δόθηκαν στην Κρήτη, ενώ σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ δόθηκαν μόλις 79.000 ευρώ. «Αυτές τις τεράστιες κομπίνες δεν τις ακούμε πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜΘ επισημαίνουν πως την τελευταία εβδομάδα, μετά την πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους και γεωργούς, παρακολουθούν το θέατρο σκιών που διαδραματίζεται στις πλάτες τους, με την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, να αποποιηθούν τις εύλογες θεσμικές τους ευθύνες. Ασκούν κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το οποίο όπως επισημαίνουν «είναι ένα υπουργείο στο οποίο οι υπουργοί αλλάζουν συνήθως κάθε χρόνο, αφού η εκάστοτε πολιτική ηγεσία κατά τη θητεία της,δεν έχει σκοπό να παράξει πραγματικά έργο για τον πρωτογενή τομέα,αλλά αισθάνεται να εκτίει πολιτική ποινή!».

Για όλα τα παραπάνω και διεκδικώντας ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας δίνουν αγωνιστικό ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα στην Κομοτηνή και καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος