ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή Ανατολικής Ροδόπης σε εκτάκτου ανάγκης

Σε ύφεση τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ανατολική Ροδόπη και συγκεκριμένα τους Δήμους Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών.

Από το πρωΐ ξεκίνησε η βροχόπτωση με τον ουρανό να είναι σχεδόν μαύρος. Από τις δέκα και μετά η βροχόπτωση εντάθηκε και έγινε συνεχής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη με τα ορμητικά νερά του Λίσσου ποταμού, των παραποτάμων και των χειμάρρων να μετατρέπουν σε λίμνη την Ανατολική Ροδόπη και να περνούν πάνω από τους δρόμους, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία.

Έγιναν απεγκλωβισμοί ανθρώπων σε πολλούς οικισμούς των δύο Δήμων, ευτυχώς με επιτυχία.

Για αρκετή ώρα ο οικισμός Λοφάριο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ήταν στο επίκεντρο, καθώς τα νερά του Λίσσου έφτασαν στα σπίτια που βρίσκονται χαμηλά κοντά στην κοίτη του ποταμού. Εκεί παρόντες ήταν οι τοπικοί άρχοντες μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας, όπου εγκαίρως εκκένωσαν όλα τα σπίτια και μετέφεραν με ασφάλεια τους ανθρώπους στο σχολείο. ΜΕ ασφάλεια μεταφέρθηκαν και τα ζώα που είχαν κάποιοι από αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για αρκετή ώρα στο Λοφάριο ήταν αποκλεισμένα και οχήματα της Πυροσβεστικής, που έτρεξαν να συνδράμουν στην οχύρωση από την μανία των αυξημένων υδάτινων όγκων.

Οι τοπικές αρχές αναμένεται να υποβάλλουν αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή της Ανατολικής Ροδόπης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ERT Komotinis/BM – Fotos : FB-BM

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος