ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αλεξανδρούπολη: Δίνεται ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινήτων ο πεζόδρομος Κύπρου

Ξανά στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα δοθεί εντός κάποιων ημερών ο πεζόδρομος της Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη, που ενώνει την κεντρική οδό Λεωφόρο Δημοκρατίαςμε το λιμάνι και το πάρκινγκ.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε και υπερψηφίστηκε προ ολίγων ημερών από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και αποσκοπεί τόσο στην αποσυμφόρηση του εμπορικού κέντρου της πόλης όσο και στον διασπαθισμό της κυκλοφορίας. Αξίζει να αναφερθεί πως η οδός Κύπρου ήταν αρχικά δρόμος, έγινε πεζόδρομος με απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τώρα δίνεται ξανά στην κυκλοφορία με στόχο να συντομεύσει την πορεία των οδηγών προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η οδός Κύπρου έρχεται στην επικαιρότητας, καθώς τον Ιανουάριο που πέρασε, είχε γίνει πρόταση για μετατροπή του πεζοδρόμου της Κύπρου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, καταργώντας την πλήρη χρήση του από τους πεζούς και επαναφέροντας την κυκλοφορία οχημάτων, με χαμηλές ταχύτητες, σε όλο το μήκος της οδού.

Να σημειωθεί ότι η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης με το άνοιγμα του πεζοδρόμου της Κύπρου αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση της νυν δημοτικής αρχής, η οποία δε θα στοιχίσει κάτι στους Δημότες και θα γίνει πράξη αξιοποιώντας ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τα προστατευτικά διαχωριστικά έχουν τοποθετηθεί ήδη και ο πεζόδρομος αναμένεται να παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος