ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα… Περάστε να σας περιποιηθούμε…

Το νέο Βοηθό Ναυτικού Ακολούθου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, CDR Christopher Lepore, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης. Τον κ. Lapore συνόδευαν ο κ. Andre Cameron, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Μονάδας Μεταφορών του Αμερικανικού Στρατού και ο κ. Mike Pittas από το Στρατιωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ιωάννης Μπόγδης.

Ο κ. Lepore ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις 7 διαδοχικές διασυμμαχικές στρατιωτικές αποστολές υπό την ομπρέλα των επιχειρήσεων POSEIDON TRIDENT 2021, που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Αυγούστου, με έναν από τους κύριους σταθμούς μεταφορών το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των Αμερικανών στρατιωτών στη Αλεξανδρούπολη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η εποικοδομητική και στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωσαννά! Τα χαράς ευαγγέλια όμως δε σταματούν εδώ…

Χτες στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) πραγματοποιήθηκε διευρυμένο briefing για τα logistics της ομπρέλας των στρατιωτικών επιχειρήσεων POSEIDON TRIDENT 2021, με κορυφαία τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση DEFENDER 21, παρουσία του νέου ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Commander Christopher Lepore.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, την περίοδο Φεβρουαρίου – Αυγούστου το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να συμμετάσχει σε μία σειρά από διασυμμαχικές στρατιωτικές αποστολές κατά τις οποίες ο λιμένας θα λειτουργήσει σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα εξυπηρετώντας τα 7 θηριώδη μεταγωγικά πλοία που αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι.

Επιπλέον, περισσότερα από 30 αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα θα επιχειρούν και θα συντηρούνται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Αλεξανδρούπολης κ. Στέλιο Ζαντανίδη, ο οποίος ενημερώθηκε από εκπροσώπους των Αμερικανικών δυνάμεων για τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα από το μήνα Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και αφορούν τη διαχείριση προσωπικού, μηχανημάτων και υλικού του στρατού των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε στο evros24 ο κ. Ζαντανίδης, αναφορικά με τις αμερικανικές στρατιωτικές δραστηριότητες που αναμένεται να λάβουν χώρα στην Αλεξανδρούπολη, «Περισσότερα από 30 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Black Hawk και Apache θα αφιχθούν με πλοία στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης και θα επιχειρούν, θα συντηρούνται και θα επισκευάζονται στο δικό μας αερολιμένα, χρησιμοποιώντας δικές μας εγκαταστάσεις, συγκεκριμένα το αεροπορικό μας hangar αλλά και χώρους γραφείου που μας ζήτησαν για διοικητικές και υποστηρικτικές τους υπηρεσίες».

Μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω βίντεο, από την εποχή που στην Ελλάδα… καλωσόριζαν τα (αμερικανάκια) «ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» στην Τρούμπα. Τότε που ο Γιώργος Κωνσταντίνου «καλωσόριζε» τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ, με τη μνημειώδη αυτή φράση και συνέχιζε «καθίστε να σας περιποιηθούμε, απλώστε τα ξερά σας και αρπάχτε ό,τι βρείτε»! Και τότε στην Ελλάδα λέγανε ότι ο στόλος φέρνει «πέντε δεκάρες»!

Τι επιχειρήματα! Τι όνειρα! Τι όραμα! Έρχεται η… ανάπτυξη!

Alexandroupoliby Alexandroupoli Online

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος