ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη επιτυχία σημειώνουν οι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών σε σχήμα καρδιάς

Με μεγάλο ζήλο έχει αγκαλιάσει την πρόσφατη δράση ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο πληθυσμός της πόλης, δράση η οποία δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση τριών κάδων ανακύκλωσης σε σχήμα καρδιάς για τη συλλογή πλαστικών καπακιών.

Στο θέμα αναφέρεται το evros24.gr σημειώνοντας, ότι η τοποθέτηση των κάδων έγινε μόλις πριν από κάποιες ημέρες αλλά η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, καθώς σχεδόν κάθε μέρα γεμίζουν μέχρι πάνω με καπάκια που θα ανακυκλωθούν. Μάλιστα, με τη δράση αυτή, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα λαμβάνει ανταποδοτικά οφέλη όπως αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα δίνονται στους δημότες, ή απινιδωτές ή ακόμη και είδη σχολικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης αλλά και μια κίνηση προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη.
Η Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι σταδιακά θέτει κάποια θεμέλια προς έναν περισσότερο «πράσινο Δήμο», κάτι που διαφαίνεται και από την πρόσφατη πλατφόρμα Followgreen. Ειδικότερα, το Followgreen είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

#PressGreece

#ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΑΙΘΡΑΚΗ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος