OIKONOMIA

Alpha Bank: Στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου και των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Βασίλης Ψάλτης: «Εταίρος ανάπτυξης της περιοχής η Alpha Bank – Βούλησή μας να υποστηρίξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη και την πρόοδο της επιχειρηματικότητας και των πολιτών, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες της Διοίκησης της Alpha Bank στην περιφέρεια, με πρόσφατο σταθμό την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις οποίες επισκέφθηκαν μέλη της διοικητικής ομάδας της Τράπεζαςυπό τον CEO του Ομίλου, Βασίλη Ψάλτη.

Η διοικητική ομάδα της Alpha Bank πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τις αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, μία Περιφέρεια με κομβικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους επιχειρηματικούς Πελάτες βρέθηκαν οι ενισχυμένες προοπτικές, ως αποτέλεσμα των σημαντικών επενδύσεων σε έργα υποδομής στην περιοχή, καθώς και ο καταλυτικός ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής. Iδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, στα αναπτυξιακά εργαλεία που προσφέρονται προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα και από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει η Τράπεζαόχι μόνον στις μεγάλες επιχειρήσειςαλλά και στον κορμό της ελληνικής οικονομίας, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τον κ. Ψάλτη συνόδευσαν, μεταξύ άλλων Στελεχών, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale BankingΓιάννης Εμίρης, ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής, Τηλέμαχος Γεωργάκης, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Ραπανάκης, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρηματικών Κέντρων, Μαρίνα Βερυκόκκου και ο Διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Συμεών Κελετζής.

Στο περιθώριο της περιοδείας, ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης«Συνομιλώντας αυτές τις ημέρες με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσα την αποφασιστικότητά τους να αξιοποιήσουν τη δυναμική που ανοίγεται για την ελληνική οικονομία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τουςΗ επίσκεψη της διοικητικής μας ομάδας στην περιοχή υπογραμμίζει τη βούλησή μας να υποστηρίξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη και την πρόοδο στο σύνολο της ελληνικής επικράτειαςκαι όχι μόνον στα μεγάλα αστικά και οικονομικά κέντραΑυτό ισχύει κατ’ εξοχήν και για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που καλείται να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη, ασφάλεια και ευημερία.

Η Alpha Bankη Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδααποτελεί εταίρο ανάπτυξης της περιοχήςυποστηρίζοντας χρηματοδοτικά και συμβουλευτικά τους Πελάτες μας να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να επιτύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα, δρώντας ως κοινωνικά υπεύθυνος εταίροςενισχύουμεμέσα από δράσεις κοινωνικής υπευθυνότηταςδομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων της Περιφέρειας, επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία και κάνοντας πράξη τον σκοπό μας να ‘Στηρίζουμε την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο Αύριο’».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale BankingΓιάννης Εμίρης δήλωσε πως: «H Θράκη αποτελούσε ανέκαθεν μία περιοχή κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρατόσο οικονομικά όσο και γεωστρατηγικά. Η πρόσφατη ενεργειακή κρίση ανέδειξε ακόμα περισσότερο τη σημασία τηςμε τις σημαντικές επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να το καθιστούν ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και πυλώνα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της ΕυρώπηςΠαράλληλα, τα έργα υποδομής ύψους Ευρώ 6,8 δισ. σε λιμάνια, οδικούς άξονες και σε σιδηρόδρομους αναμένεται να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Η Alpha Bank είναι έτοιμη να στηρίξειτόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο τις επιχειρήσεις της περιοχής να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική που δημιουργείταισυμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους». Ισχυρή παρουσία της Alpha Bank στη Θράκη Η νευραλγική περιφέρεια της Θράκης αποτελεί περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Όμιλο Alpha Bank, γεγονός που πιστοποιούν τόσο το ισχυρό δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας στην περιοχή που ξεπερνάει τα Ευρώ 353 εκατ., εκ των οποίων τα Ευρώ 119 εκατ. αφορούν ιδιώτες Πελάτες.

Η Alpha Bank, αποτελώντας σταθερά την τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, δίνει δυναμικό «παρών» στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης, στηρίζοντας σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, τη βιομηχανία, την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων και τις εξαγωγές τροφίμων.

Υποστηρίζοντας, τόσο χρηματοδοτικά όσο και συμβουλευτικά 150 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η Τράπεζα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, εξυπηρετώντας περίπου 119.000 Πελάτες λιανικής και 7.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Θράκη, η Τράπεζα έχει αναδειχθεί σε πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, στηρίζοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές ανάγκες των κατοίκων.

Επισκέψεις της Διοίκησης στο Δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας στην περιοχή Ο CEO και η διοικητική ομάδα επισκέφθηκαν όλα τα Καταστήματα της Τράπεζας στην περιοχήστο πλαίσιο της ενίσχυσης των τακτικών επαφών με τους Εργαζόμενους του Ομίλου σε όλη την Ελλάδα. Στις συναντήσεις τους με τα Στελέχη του τοπικού Δικτύου, συζήτησαν μαζί τους τις προοπτικές περαιτέρω συμβολής της Τράπεζας στην ευρύτερη πρόοδο της Περιφέρειας, την ενδυνάμωση των σχέσεων με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων προστιθέμενης αξίας στους Πελάτες.

Ενίσχυση 12 δομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό Κατά την περιοδεία του στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Ψάλτης ανακοίνωσε την ένταξη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

Συνεχίζοντας τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια, το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, αναμένεται να ενισχύσει με

ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό 12 δομές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, οι δομές που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αποτελούν τα Κέντρα Υγείας Δικαιών, Ελευθερούπολης, Κάτω Νευροκοπίου, Σαπών, Σταυρούπολης, τα Γηροκομεία Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» και «Ο Μέγας Βασίλειος», «Χριστιανικού Συλλόγου» Κομοτηνής, το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσουπόλεως «Η Αγία Ανθούσα» και το Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος