ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άμεση παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης στις πληγείσες περιοχές των οικισμών του Δήμου Ιάσμου και συγκεκριμένα σε Πολύανθο, Ληνό και Σώστη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου και συγκεκριμένα σε Πολύανθο, Ληνό και Σώστη, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης. Από την αυτοψία προέκυψε ότι οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το δυτικό κομμάτι του νομού Ροδόπης, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης εντός των οικισμών και στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων να συνδράμουν στον καθαρισμό του κεντρικού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας. Ενώ υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία  με την διοίκηση του Δήμου Ιάσμου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου εντός των οικισμών. Τα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν και κατοικίες στον οικισμό Πολυάνθου, όπου οι φερτές ύλες έφραξαν τη γέφυρα που διέρχεται κάτω από το κεντρικό οδικό δίκτυο.  Ο κος Ταπατζάς συνομίλησε με τους κατοίκους προκειμένου άμεσα να γίνει αυτοψία στις πληγείσες κατοικίες, στη βάση και της απόφασης που είναι σε ισχύ από το καλοκαίρι για την κήρυξη του Δήμου Ιάσμου σε έκτακτη ανάγκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των έργων διαχείρισης των καμένων εκτάσεων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού για την αποτροπή πλημμυρών, βρίσκεται σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, που έχει την ευθύνη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης. Η μελέτη διαχείρισης των καμένων εκτάσεων έχει ήδη σταλεί και εγκριθεί από την Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης, που υπάγεται στη Διεύθυνση Δασών Μακεδονίας και Θράκης και πλέον βρίσκεται στο ΥΠΕΝ σε αναμονή για έγκριση της χρηματοδότησής της.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων παραμένουν στην περιοχή του Δήμου Ιάσμου σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση επανάληψης των φαινομένων.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος