ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αμέτ Ριτβάν, Δήμαρχος Αρριανών : «…θίγει σημαντικά και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας που έχουν καθημερινές ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικής ιατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών…»

Με την απόφαση 44770/27-10-2021 της 4ης ΥΠΕ τίθενται σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης Έβρου.

Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ θεωρεί ότι η παραπάνω απόφαση θίγει σημαντικά και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας που έχουν καθημερινές ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικής ιατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Είναι γνωστό επίσης σε όλο τον πληθυσμό ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία προσφέρουν ουσιαστικές υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους των οικισμών των περιφερειακών δήμων και ειδικότερα των απομακρυσμένων περιοχών.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φιλλύρας λειτουργεί πλέον αποκλειστικά ως εμβολιαστικό κέντρο και δεν καλύπτει άλλες ιατρικές ανάγκες δημοτών της περιοχής.

Επιπλέον με την απόφαση αυτοί οι κάτοικοι του ορεινού όγκου χρειάζονται ακόμη και περισσότερο από μια ώρα για την μετάβασή τους σε κάποιο από τα εν λειτουργία Κέντρα Υγείας ή το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρεί αδιανόητο να μένει ένας τόσο μεγάλος γεωγραφικά δήμος χωρίς κανένα περιφερειακό ιατρείο σε λειτουργία και ζητα την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος