Σε συνολικά 991 ελέγχους προχώρησαν από τις 10 έως και τις 16 Αυγούστου 2026 αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τροχαίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους».
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 44 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων, Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) και οχημάτων ATV.
Οι παραβάσεις
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.
Από τους ελέγχους προέκυψαν:
- 27 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων,
- 15 παραβάσεις σε οδηγούς ΕΠΗΟ,
- 2 παραβάσεις σε οδηγούς οχημάτων ATV («γουρούνες»).
Οι αστυνομικοί έλεγξαν αναβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τρίτροχων και ενοικιαζόμενων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο, καθώς και επαγγελματίες διανομείς, με έμφαση στην τήρηση της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικού κράνους από οδηγούς και συνεπιβάτες.
Ενημερωτικές δράσεις στη Ροδόπη
Παράλληλα με τους ελέγχους, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν ομιλίες σε περιοχές αρμοδιότητάς τους, με αντικείμενο την υποχρεωτική χρήση κράνους, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι οι έλεγχοι για τη χρήση κράνους συνεχίζονται σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τη συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και ΕΠΗΟ και, κυρίως, την προστασία οδηγών και συνεπιβατών.













