ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Αναστάσιος Καραδέδος : Μαζικά τεστ τώρα πριν είναι πολύ αργά. Ζητάμε τώρα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ να αγοράσει τεστ για όλη την περιφέρεια

Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, αφού μετά από τα κρούσματα στην πόλη της Ξάνθης , ο κορωναϊός φαίνεται ότι προχωράει στα χωριά της πεδιάδας με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και προς την πλευρά της ορεινής περιοχής της Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος σημείωσε μιλώντας για μια ακόμη φορά στην εκπομπή Ραδιοδιαδρομή του δικτυού της ΕΡΤ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ επισήμανε ότι η καραντίνα δεν αποδίδει, καθώς ο ιός έχει μπει πλέον μέσα στα σπίτια μας , με αδύναμο κρίκο τους συμπτωματικούς , οι οποίοι χωρίς να το γνωρίζουν ,αφού δε νοσούν- διασπείρουν τον ιό μέσα στο οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον τους.

Σημείωσε ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος, άρα θα πρέπει να προσέχουμε παρά πολύ ,η μονή ελπίδα που μας μένει είναι τα εμβόλια, ο ιός δεν έκανε lockdown κινείται .Φαινόταν κάποια στιγμή ότι κατέχουμε την αλήθεια για να κάνουμε τα πράγματα σωστά αλλά δεν έτσι.

«Είχα πει ότι θα πρέπει να ελεγχθεί το σύνολο του πληθυσμού και να κάνουμε εκατομμύρια τεστ ,τα όποια δεν θα κάναμε και φαίνεται ότι δε θα μπορέσουμε να τα κάνουμε, από την αδυναμία της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Καραδέδος, υπογραμμίζοντας τη σοφή απόφαση της δημοτικής αρχής, αλλά και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσουν σε μαζική προμήθεια ράπιντ τεστ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης αρχικά 3.900 τεστ και στην συνεχεία άλλες 10.000 τεστ . Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός ως προς την τακτική που ακολουθεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, λέγοντας « έχουμε καταγράψει την δουλεία που έπρεπε να γίνει στις δομές υγείας για να έτοιμες αλλά δεν μας άκουσε κανένας όχι μόνο στην Αθηνά αλλά και στην περιφέρεια ΑΜ-Θ άνθρωποι που είναι σε θέση ευθύνης και πρόσθεσε πως ο κορωναϊός δε γνωρίζει ούτε δρόμους, ούτε περιοχές, ηλικίες, θρησκείες, οικονομικές καταστάσεις».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «η κατάσταση έχει ξεφύγει», γεγονός που σημαίνει πως «κάτι δεν έγινε καλά». «Ακόμα και στην κεντρική διαχείριση από τον ΕΟΔΥ, αποδεικνύει ότι υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα στην καταμέτρηση των κρουσμάτων, προβλήματα στην τοπική πληροφόρηση, στην τοπική και περιφερειακή οργάνωση».Τα όσα έγιναν σε σχέση με την σωστή και έγκυρη ενημέρωση είναι μια ντροπή είναι ασέβεια προς τους λειτουργούς της ενημέρωσης αλλά και προς όλους τους πολίτες της Ελλάδας .

Κάλεσε, όλους όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να «πηγαίνουν να κάνουν τεστ» , η να συνεννοηθούν με τον Δήμο Ξάνθης και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι για να κάνουν το τεστ , ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα πρέπει αυτά να είναι επαναλαμβανόμενα, επισήμανε ότι «γι’ αυτό το κράτος θα έπρεπε να κάνει αυτά που έπρεπε».

Κλείνοντας με μια έκκληση προς τους πολίτες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος επισήμαινε: «Αυτό το είναι το κράτος μας αυτές είναι οι δυνατότητες που έχει αυτή την στιγμή, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να απορροφήσουν τη μάζα των αθετούντων και γι’ αυτό δοκιμάζεται το σύνολο του υγειονομικού κόσμου,η άνθρωποι της υγειονομικής δομής έχουν εξαντληθεί είναι »ψυχικά και σωματικά πολύ κουρασμένη από την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν από τις Μάρτιου του 2020 για αυτό όσο μπορούμε να στερηθούμε εξόδους να προσέχουμε παρά πολλή και να πλένουμε καλά τα χεριά μας και κυρίως να αποφύγουμε της στενές επαφές στο μέγιστο δυνατό βαθμό γιατί χάνουμε κάθε μέρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ πολλούς συνανθρώπους μας έχουμε και έχουμε παρά πολλούς ασθενείς με COVID 19. Προσέξτε για να σώσουμε την ζωή μας αλλά και την ζωή των συνανθρώπων μας ».

ΕΡΤ Κομοτηνης/ΣΚΑΡ

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος