ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναβολή μέχρι 3 Δεκέμβριου σε Pre League, Α2 Ανδρών και Γυναικών ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ

Το χειρότερο δυνατό νέο έβγαλε το Διοικητικό Συμβούλιου της ΕΟΠΕ για την συνέχιση ή την αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω του δεύτερου κύματος του COVID19.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΟΠΕ αποφάσισε την αναστολή των πρωταθλημάτων της για τα πρωταθλήματα της Pre League, Α2 Ανδρών και Γυναικών (σε αυτές συμμετέχουν Θρακιώτικες ομάδες) μέχρι και 3 Δεκέμβρη ενώ ακόμη και οι προπονήσεις αναστέλλονται αν και παράλληλα ψάχνεται λύση για να πραγματοποιηθούν.

Σίγουρα, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί χτύπημα στον αθλητισμό και την γενικότερη Θρακιώτικη παρουσία σε αυτά τα πρωταθλήματα, η οποία ήταν επιβαρυμένη ήδη από το καλοκαίρι. Στην Pre League υπενθυμίζεται ότι από πλευράς Θράκης θα συμμετείχαν η Αθλητικη Ενωση Κομοτηνης και ο Αθλος Ορεστιάδας με βλέψεις ακόμα και ανόδου, στην Α2 Ανδρών οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ερμογένης Ξάνθης και Εβρος Σουφλίου και στην Α2 Γυναικών η Νίκη και ο Φοινικας Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε έκτακτη τηλεσυνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ. κλήθηκε να εκτιμήσει και να αποφασίσει την στάση της Ομοσπονδίας για την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Μετά από διεξοδική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητών Πετοσφαίρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Να αναστείλει, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020, την διεξαγωγή των Εθνικών Πρωταθλημάτων που διεξάγονται με ευθύνη της Ε.Ο.ΠΕ..

Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να εξαιρεθεί η Volley League Α1 Γυναικών από τα περιοριστικά μέτρα και να επιτραπούν οι προπονήσεις και οι αγώνες, με βασική προϋπόθεση την εφαρμογή αυστηρού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, που θα περιλαμβάνει και υποχρεωτικό test covid-19 σε όλα τα μέλη της ομάδων (αθλήτριες, προπονητές) 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα.

Στις 14 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα COVID-19 αποτέλεσμα της σχολαστικής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η πολυήμερη καραντίνα θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στην φυσική κατάσταση των αθλητριών και υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος να επηρεαστεί η αγωνιστική τους κατάσταση ενόψει των κρίσιμων υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας Γυναικών, η οποία τον Ιανουάριο του 2021 θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για το πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών, με την Εθνική ομάδα Ανδρών να διεκδικεί και αυτή την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τέλος, να εξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης για προπονήσεις των Κλειστών Γυμναστηρίων που χρησιμοποιούν τα Σωματεία ανδρών και γυναικών, με προϋπόθεση την εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

thrakisports.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος