ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ανυπαρξία αναπτυξιακού έργου στην ΠΑΜΘ”

Δυόμιση χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής και το μόνο αδιάλειπτο έργο της Διοίκησης είναι η έκδοση δελτίων τύπου.

Αλλά και μέσα από αυτή την διαδικασία προκύπτει η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου που θα βελτίωνε και θα άλλαζε τη ζωή των πολιτών.

Καταμετρήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε τα δελτία τύπου της Περιφέρειας για τους τέσσερεις μήνες του 2019 και για ολόκληρα τα έτη 2020 και 2021.

Εκδόθηκαν λοιπόν, 245 δελτία τύπου από τα οποία τα 42 (το 17%) αφορούν εθιμοτυπία, επετείους και εορταστικές εκδηλώσεις, τα 111 (το 45%) αφορούν διοικητικά ζητήματα και ανακοινώσεις, δηλαδή ορισμούς αντιπεριφερειαρχών, οδηγίες πρόληψης για τον covid ή για ζωονόσους κλπ,  τα 82 (το 34%) αφορούν εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων φορέων εκτός των διοικητικών αρμοδιοτήτων  της Περιφέρειας ΑΜΘ και μόνο 10 δελτία (το 4%) αφορούν έργα και δράσεις αρμοδιότητας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Να σημειωθεί ότι, για τις εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων φορέων εκτός Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν ασχολείται ο μηχανισμός της Περιφέρειας (υπάλληλοι και αιρετοί), αλλά οι ίδιοι οι φορείς (όπως, για παράδειγμα, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, υπηρεσίες αρχαιοτήτων, ιδιωτικοί φορείς, αλλά και κρατικοί φορείς για εθνικά προγράμματα, όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, τα ¨κέντρα Κοινότητας¨, οι παιδικοί σταθμοί κλπ). Οι φορείς αυτοί είναι οι ίδιοι που εκπονούν και ωριμάζουν τις μελέτες, οι οποίες ελέγχονται από την ΕΥΔΕΠ ΠΑΜΘ (την πρώην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) υπηρεσία που δεν ανήκει στην Περιφέρεια αλλά στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Περιφερειάρχης, χωρίς την συμμετοχή της υπαλληλικής μηχανής της Περιφέρειας, των συλλογικών οργάνων και των διορισμένων αντιπεριφερειαρχών, απλά υπογράφει, χωρίς δυνατότητα ελέγχου, τις εντάξεις και τις χρηματοδοτήσεις. Οι λοιποί διορισμένοι αντιπεριφερειάρχες, έμμισθοι ή αργόμισθοι  και Περιφερειακοί σύμβουλοι της συνεργαζόμενης πλειοψηφίας Μέτιου, Σιμιτσή, Καραγιώργη και αποστατών, έχουν ως μόνη συμβολή την …συμμετοχή τους ως …γλάστρες (!) στην απαραίτητη φωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο τύπου.

Προκύπτει λοιπόν ότι, μόνο 10 δελτία τύπου αφορούν έργα που ασχολήθηκε η υπαλληλική μηχανή και η αιρετή διοίκηση της ΠΑΜΘ.

Η ένδεια του έργου της συνδιοίκησης είναι ολοφάνερη όπως και η πολλές φορές επιβεβαιωμένη πρακτική της να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος