ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ανοιχτά τα ξενοδοχεία στη Θάσο και τον Σεπτέμβρη

Ο πάντα ρεαλιστής πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου Πάρης Παρασχούδης μίλησε χθες το πρωί στην Πρωινή. Ρωτήθηκε φυσικά για τον καλοκαιρινό απολογισμό. Γνωστοποίησε ότι οι συνάδελφοι του δεν έκλεισαν τα ξενοδοχεία τους μιας και προσδοκούν στην κίνηση του Σεπτέμβρη.

Για τον αναλυτικό απολογισμό παρέπεμψε στο τέλος της περιόδου, το οποίο δεν ήρθε ακόμη. Πάντως οι αρχικές εκτιμήσεις της μεγάλης πτώσης φυσικά και ισχύουν ακόμη και σήμερα.

Ο κ. Παρασχούδης μεταξύ άλλων είπε: «Τουριστικά ο Σεπτέμβρης είναι υποσχόμενος. Πρέπει να ολοκληρωθεί η σεζόν για να βγάλουμε τα τελικά μας συμπεράσματα. Δεν πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τον χαμηλό πήχη που βάλαμε. Ήταν το 30% των εισπράξεων σε σχέση με πέρσι. Βλέπω λίγο κάτω από το 30% αλλά ελπίζω να το πιάσουμε το ποσοστό. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Είναι τόσο μικρά τα μεγέθη σε σχέση με άλλες εποχές που τρομάζουμε. Οι ξενοδόχοι όπως όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού πρέπει να είναι πραγματικοί επαγγελματίες. Να αντιμετωπίζουν τα πράγματα ρεαλιστικά. Φέτος ανοίξαμε τα ξενοδοχεία μας για να κρατήσουμε τον προορισμό ανοιχτό. Για να δώσουμε δουλειά στους εργαζόμενους μας. Ο τρίτος μας στόχος ήταν η βιωσιμότητα. Αυτό κοιτάμε περισσότερο. Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε χωρίς προβλήματα ρευστότητας κτλ. Η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Θάσου λειτουργούν και σήμερα. Όπως λειτούργησαν- άνοιξαν- από την αρχή της φετινής περιόδου. Κάτι που δεν έγινε σε όλη την Ελλάδα. Σε μας έγινε επειδή υπήρχε η αγορά των Βαλκανίων. Αν ξέραμε ότι αυτήν την κατάσταση για τα Βαλκάνια ίσως και να μην άνοιγαν όλα τα ξενοδοχεία της Θάσου. Έπαιξε ρόλο, αφού το ένα είναι συνέπεια του άλλου, το ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα στις χώρες των Βαλκανίων κι η κυβέρνηση ζήτησε τεστ απ’ όσους έμπαιναν στην Ελλάδα. Δηλαδή δεν θα μπορούσε να μείνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση των επισκεπτών από τη Σερβία. Και τις άλλες χώρες. Θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης. Εγώ περιμένω το εμβόλιο της οικονομίας. Αυτό με ανησυχεί. Του ιού θα το βρουν οι επιστήμονες. Το αποτύπωμα του ιού στην οικονομία είναι δυνατό και θα κρατήσει καιρό».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος