ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη

Αγαπητέ Χρήστο

Η σημερινή συγκυρία δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία στον τόπο μας να ενεργοποιήσουμε το σύνολο των τοπικών δυνάμεων, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τη γνώση του Μη Κυβερνητικού Φορέα ΔΙΑΖΩΜΑ και να εκμεταλλευτούμε τις ευρωπαϊκές, εθνικές και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης που εντοπίζονται, προκειμένου να αναδείξουμε τη Ροδόπη και την Αν. Μακεδονία και Θράκη ως ένα «Πολιτιστικό, Ιστορικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο» που είμαι βέβαιος, ότι θα αποτελέσει στο κοντινό μέλλον ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Γνωρίζω ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ήδη συνάψει Προγραμματική Συμφωνία με το ΔΙΑΖΩΜΑ.

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, καλό συνάδελφο και φίλο, τον πρώην Υπουργό Σταύρο Μπένο.

Του έχω μάλιστα μαζί με τους συνεργάτες μου καταθέσει και δέσμη προτάσεων για την εκπόνηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτιστικής αφύπνισης και ανάδειξης της περιοχής, φυσικά με την ενεργό συμμετοχή των φορέων της τοπικής κοινωνίας που σας το επισυνάπτω.

Τις σχετικές μας προτάσεις έχουμε μάλιστα καταθέσει στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη καθώς και στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Επιδίωξη μας είναι, όπως αναφέρω και στο επισυναπτόμενο κείμενο επιστολής, ενώ θα προχωρά η καταγραφή και η αξιοποίηση των σχετικών σημείων (μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών ιστορικών και φυσικών χώρων) καθώς και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων από τους τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο ψηφιακό περιβάλλον που θα προσελκύει με εφαρμογές από το κινητό, όλους τους διερχόμενους τουρίστες από την Εγνατία Οδό ή τους Κάθετους Άξονες (πάνω από 2 εκ. ΙΧ το χρόνο), οδηγώντας τους στα προβαλλόμενα σημεία των οικισμών της περιοχής.

Για να επιτευχθεί άμεσα κάτι τέτοιο απαιτείται η δυναμική και γρήγορη ενεργοποίηση της Περιφέρειας, των Δήμων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Συλλόγων, των Επιμελητηρίων καθώς και προσωπικοτήτων της περιοχής από όλα τα πεδία, την Εκκλησία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, τα Γράμματα, την Αγορά, τη Διοίκηση κλπ.

Θέτοντας τον εαυτό μου και το επιτελείο μου στη διάθεση σας, θα ήθελα να ζητήσω να ενεργοποιηθείτε άμεσα, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας που είναι και ο βασικός Συντονιστής μιας τόσο σημαντικής προσπάθειας όσο και σε επίπεδο Δήμων και άλλων εμπλεκόμενων Φορέων.

Αν χάσουμε χρόνο, θα χάσουμε και την ευκαιρία.

Στη διάθεση σας για κάθε στήριξη και συνεργασία.

Φιλικά

Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Βουλευτής Ροδόπης – ΝΔ

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος