ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντ. Γραβάνης: Η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής βγάζει «φωτογραφικές προκηρύξεις» για να τακτοποιήσει «ημετέρους»

Τελικά, ήταν “πολύ καλό για να είναι αληθινό” το γεγονός ότι δημιουργείται Αναπτυξιακός Οργανισμός στη Ροδόπη. Δυστυχώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου δοκιμάσαμε μεγάλη απογοήτευση καθώς διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος και η παράταξή του όχι μόνο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από αναχρονιστικές πρακτικές, αλλά τις υποστηρίζουν και με ζέση!

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξή μας είχε συμφωνήσει στην δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτός θα έλυνε προβλήματα και κυρίως προβλήματα που αφορούν στην υποστελέχωση του Δήμου. Με βάση αυτό θα περιμέναμε οι πρώτες προσλήψεις στον Οργανισμό να αφορούσαν σε μηχανικούς – που είναι είδος προς εξαφάνιση στον Δήμο μας – όμως διαψευσθήκαμε. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του προτίμησαν την πρόσληψη μόνο ενός μηχανικού (τοπογράφου) και ενός οικονομολόγου!

Ακόμη και αν δεχτούμε τις δικαιολογίες του κου Γκαράνη που υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν προκειμένου οι ειδικότητες αυτές θα κάνουν καλύτερη την έναρξη του Οργανισμού, δεν μπορούμε να δεχτούμε το ότι έγιναν με φωτογραφικές προκηρύξεις! Διότι, πώς αλλιώς χαρακτηρίζεται μία προκήρυξη που βγαίνει στον αέρα Παρασκευή και η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών λήγει την Τετάρτη και άρα οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες;

Επίσης το ενδιαφέρον μας προκάλεσε το διαφορετικό επίπεδο ξένων γλωσσών που ζητούταν από την προκήρυξη, όπου για την μία θέση ήταν η πολύ καλή γνώση Αγγλικών ενώ για την άλλη η άριστη. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι σχεδιάστηκε η προκήρυξη πάνω σε συγκεκριμένα βιογραφικά.

Και φυσικά τα βιογραφικά που κατατέθηκαν, ήταν ένα για κάθε θέση. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας.
Αυτή, για εμάς, είναι μια αναχρονιστική πρακτική τακτοποίησης “ημέτερων” την οποία καταδικάζουμε και όποτε η δημοτική αρχή επιχειρεί να την εφαρμόσει θα μας βρίσκει απέναντι!

Ο κος Γκαράνης μπορεί να ταξιδεύει όσο πίσω στον χρόνο θέλει. Η “Σύμπραξη Προοπτικής” όμως δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτούς τους αναχρονισμούς και θα είναι πάντα εκεί για να “βάζει φρένο” σε όποια σχέδια του δεν υπηρετούν το κοινό συμφέρον.

Τέλος, να θυμίσουμε στην κυρία Στογιαννίδου ότι η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων ήταν ένα πάγιο αίτημα τόσο της δικής μας, όσο και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το οποίο η δημοτική αρχή συστηματικά δεν δεχόταν.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος