ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικαπνιστικός νόμος: Μπαίνει τέλος στο κάπνισμα στους δήθεν «υπαίθριους χώρους»

Σφίγγει ακόμη παραπάνω ο κλοιός του αντικαπνιστικού νόμου γύρω από τους καπνιστές.

Δύο νέες αλλαγές, τις οποίες επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας φέρνουν σε ακόμη πιο «δύσκολη θέση» τους καπνιστές αλλά και τους καταστηματάρχες, που εκμεταλλευόμενοι μέχρι σήμερα τα «παραθυράκια» του νόμου, άφηναν ανεξέλεγκτο το κάπνισμα στους «δήθεν» υπαίθριους χώρους.

Η επικαιροποίηση του αντικαπνιστικού νόμου έρχεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, και αναμένεται να κλείσει αυτά τα «παράθυρα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ».

Θα υλοποιηθεί δε με τη συνεργασία των συναρμόδων υπουργείων και θα κινηθεί σε δύο βασικές κατευθύνσεις.

  •  Ακριβέστερη περιγραφή χώρων όπου απαγορεύεται κάπνισμα, με ενδεχόμενη διεύρυνσή τους.
  • Επαναπροσδιορισμός των καπνικών προϊόντων των οποίων η χρήση απαγορεύεται σε κλειστούς δημόσιους χώρους, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Smoke Free Generation»

Μιλώντας στο iatropedia.gr  γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, λέει ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμη σε επεξεργασία, «Δρομολογούμε στο Υπουργείο Υγείας, το «smoke free generation». Θέλουμε τα παιδιά που θα γεννηθούν το 2025 να είναι η πρώτη γενιά που δεν θα καπνίσει στη χώρα μας. Αυτός είναι ο προγραμματισμός μας και γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι αλλαγές απαιτείται στον αντικεπνιστικό νόμο», σημειώνει.

Όπως λέει η ίδια η κα. Αγαπηδάκη, θα αλλάξει ο προσδιορισμός «υπαίθριος χώρος» στα καταστήματα εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ) όταν αυτά είναι περίκλειστα με στέγαστρα, τζάμια και άλλα προστατευτικά διαχωριστικά. Στους χώρους αυτούς μέχρι σήμερα επιτρεπόταν το κάπνισμα, ενώ στο νομοσχέδιο θα περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι προδιαγραφές.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/antikapnistikos-nomos-mpainei-telos-sto-kapnisma-stous-dithen-ypaithrious-chorous/162476/

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος