ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Απαντήσεις του Δημήτρη Πέτροβιτς στις ανυπόστατες μομφές του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς αναφέρει:

«Πολιτική επάνω στις καταστροφές και στην Πολιτική Προστασία δεν κάνουμε.

Την ώρα που ο νομός μας, λίγα 24ωρα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αντιμετωπίζει μια νέα κρίση από την αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο Πέταλο, με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με μομφές εναντίον μου, συνοδευόμενη από τρία έγγραφα και ένα απόσπασμα τηλεοπτικής μου συνέντευξης, για τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στον Απαλό την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Είναι απορίας άξιο, σε τι αποσκοπούσε με την ενέργειά του αυτή;

Είναι σαφές από το ως άνω απόσπασμα της συνέντευξης μου στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που απέστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Ζαμπούκης, ότι οι ερωτήσεις που δέχθηκα αφορούσαν σε αιτήματα οικονομικής υποστήριξης της Περιφέρειας προς τον Δήμο, για το προκείμενο και άλλα έργα υποδομών.

Οι απαντήσεις μας ήταν ξεκάθαρες: “Ο δρόμος αυτός είναι εντός του οικισμού Απαλού, οπότε είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά και ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης”, πως “όταν μας ζητηθεί βοήθεια ως Περιφέρεια εμείς συνδράμουμε στο Δήμο”, ενώ για το συγκεκριμένο έργο δεν έχουν ζητηθεί χρήματα από την Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά δε, στα τρία επισυναπτόμενα έγγραφα του Δελτίου Τύπου του Δήμου, είναι επίσης απορίας άξιο τι εξυπηρετούσαν, καθώς:

1. Το πρώτο εξ αυτών, με αριθμ. πρωτ. 322/07-07-2020, από το Δήμαρχο προς το Γραφείο μου, αφορούσε στη διάθεση του μηχανολογικού μας εξοπλισμού, για τον καθαρισμό παράνομων σκουπιδότοπων που είχαν δημιουργηθεί, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην παραλία των Δικέλλων, στη Νίψα, στα Λουτρά και στη Ν. Χηλή.

Επί αυτού η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, απάντησε εγγράφως, πως αδυνατεί να παράσχει βοήθεια λόγω επιφόρτισής της τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων (συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, καθαρισμό ρεμάτων, αποκατάσταση αναχωμάτων κλπ) που είχαν συσσωρευτεί, εξ αιτίας της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της Covid-19 (απουσία υπαλλήλων με άδειες ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων, εκ περιτροπής εργασία), αλλά και λόγω της παλαιότητας του μηχανολογικού μας εξοπλισμού που παρουσιάζει αυξημένη συχνότητα βλαβών.

2. Το δεύτερο έγγραφο, με αριθμ. πρωτ. 27243/02-09-2020, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αφορούσε στον καθαρισμό ρεμάτων περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων το συγκεκριμένο ρέμα στον Απαλό και μέσα στο αεροδρόμιο, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ ΣΤΙΣ 24-09-2020.

3. Το τρίτο έγγραφο, με αριθμ. πρωτ. 1277/14-01-2021, από την Αντιδήμαρχο κ. Ιντζεπελίδου, αφορούσε στον καθαρισμό των ρεμάτων Άνθειας, Αγνάντιας και Αρίστηνου. Τα εν λόγω ρέματα που διέρχονται κάτω από τα τεχνικά της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, κάτω από τα τεχνικά της αγροτικής οδοποιίας και κάτω από τα τεχνικά οδοποιίας εντός των οικισμών, ελέγχθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία. Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι τα τεχνικά αυτά είναι μικρών διατομών και ήταν ικανά κατασκευαστικά να παραλάβουν τεράστιο όγκο υδάτων. Επιπροσθέτως μπροστά τους συσσωρεύτηκαν φερτά υλικά, κορμοί δέντρων κλπ που εμποδίζουν τη ροή. Οι παρεμβάσεις καθαρισμού στα σημεία αυτά είναι επαναλαμβανόμενες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απαντήσεις στις ανυπόστατες μομφές του κ. Ζαμπούκη προς το πρόσωπο μου.

Πάραυτα εκφράζω την ικανοποίησή μου, που ο κ. Ζαμπούκης φαίνεται να συντάσσεται με τις προηγηθείσες δηλώσεις μου, στις 3/2/2021, περί ανάγκης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, για κοινό μέτωπο και ενότητα δυνάμεων με στόχο την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Επαναλαμβάνω δε ότι πολιτική επάνω στις καταστροφές και στην Πολιτική Προστασία ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος