ΕΛΛΑΔΑ

Από μέσα Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca για τους 60-64 ετών

O εμβολιασμός στη χώρα συνεχίζεται ομαλά, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, δηλώνει η κυβέρνηση, μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου της. Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί. Μερική διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca, καθώς, έπειτα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ηλικίες 18 έως 64 ετών.

Με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο περιορίζεται προς το παρόν στα άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. Τα δεδομένα αυτά αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Η κ. Πελώνη εξήγησε πως δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι πολίτες 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί κι ένα δεύτερο σύστημα, με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.

Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79, υπογράμμισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως υπενθύμισε, στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για τον οριζόντιο, χωρίς προτεραιοποίηση, εμβολιασμό του πληθυσμού των μικρών νησιών, για όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών που το επιθυμούν. «Και αυτό, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα, καταδεικνύει την ειδική σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στα μικρά νησιά» είπε η κ. Πελώνη.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα ικανό τείχος ανοσίας μέχρι το καλοκαίρι. Προτεραιότητα προφανώς έχουν οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι άνθρωποι με νοσήματα υψηλού κινδύνου. Όταν ανοίξει η ομάδα 70 άνω ταυτόχρονα θα εμβολιαστούν και οι συμπολίτες μας που έχουν νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός όλων αυτών των ομάδων θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης, ώστε να προχωρήσουμε και στις νεότερες ηλικίες» είπε σε σχετική ερώτηση η κ. Πελώνη.

Η ίδια, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, εάν υπήρξε φθορά εμβολίων από το χθεσινό blackout στην Αττική, είπε «γνωρίζω ότι χάθηκαν κάποιες λίγες δόσεις».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος